• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bursada ‘Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı’ açıldı
11 Temmuz 2023 Salı 09:39

Bursa'da ‘Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı’ açıldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Sanayici İş Adamları Derneği (BEKSİAD) iş birliğiyle düzenlenen Junioshow Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim & Çocuk İhtiyaçları Fuarı kapılarını açtı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Sanayici İş Adamları Derneği (BEKSİAD) iş birliğiyle düzenlenen Junioshow Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim & Çocuk İhtiyaçları Fuarı kapılarını açtı.
 
35 ülkeden yabancı alıcıları Bursalı firmalarla buluşturacak Junioshow Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim & Çocuk İhtiyaçları Fuarı, 10-13 Temmuz tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.
 
Fuarın açılış programına Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız katıldı.
 
"Bursa, fuarcılık alanında Türkiye’nin en önemli merkezlerinden birine sahiptir"
 
İbrahim Burkay
 
Fuarın açılış konuşmasını yapan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, "Bu fuar ilk 2014 yılında gerçekleştirildi. Bebe sektöründe Bursa’yı merkez yapma konusunda bir toplantı yapmıştık ve bu konuda önemli adımlar attık. Gerçekten bebe sektöründe üretimin büyük bir kısmı Bursa’da gerçekleştiriliyor. Ancak üretim kadar önemli olan bir diğer faktör de pazarlama ve bu noktada fuar ve kongre turizmi büyük bir rol oynuyor. Bursa, fuarcılık alanında Türkiye’nin en önemli merkezlerinden birine sahip ve şu anda içinde bulunduğumuz fuar merkezi İstanbul’dan sonra en çok fuar yapılan yerlerden biridir. Ocak ayı ve Temmuz ayın olmak üzere bebe sektöründe de yılda iki fuar düzenliyoruz. Bugün burada yaklaşık yüz firma bulunuyor ve yaklaşık %15-16 oranında yabancı katılımcılarımız var. Hem şehir içinden hem de yurt dışından. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaklaşık beş yüz yabancı misafiri Bursa’ya getirdik." dedi.
 
"Bursa, takip edilen değil, takip edilen ve trendleri belirleyen bir konuma yükseldi"
 
Burkay, "Üç gün boyunca toplamda iki bin yabancı ziyaretçi firmalarımızla bir araya gelecek ve şirketlerimizin son koleksiyonlarını yerinde görerek ticaretlerini geliştirecekler. Bu fuarın, özellikle bu yılın başından itibaren yaşanan daralmaya karşın şirketlerimize sipariş ve üretim açısından olumlu bir etki yapacağına inanıyoruz. Bu bizim için çok önemlidir. Artık Bursa, takip edilen değil, takip edilen ve trendleri belirleyen bir konuma yükseldi. Bugün şirketlerimizdeki koleksiyonları gördüğümüzde bunu açıkça görüyoruz. Bursa, bebe konfeksiyonunda dünyanın en önemli merkezlerinden biri haline geldi." şeklinde konuştu.
 
"Bursa bebek konfeksiyon sektöründe hakimiyeti olan bir şehirdir"
 
Yakup Canbolat
 
Fuarda bir konuşma yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Bugün düzenlenen on sekizinci Bebek Konfeksiyon Fuarı’nın ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu önemli etkinlikte emeği geçen herkese, özellikle Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na ve Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bursa, şükürler olsun ki bebek konfeksiyonu alanında marka değeri olan bir şehir haline gelmiştir. Odanın ve tasarımın belirleyicisi olmanın yanı sıra, yurt dışı ihracatında da önemli bir rol ve fonksiyon üstlenmiştir. Yurt içinde ise bebek konfeksiyon sektöründe hakimiyeti olan bir şehirdir. Bu özellikleriyle Bursa, marka bir şehirdir ve bu fuarın tanıtımı açısından da büyük önem taşımaktadır. Çeşitlilik, tasarım ve markalaşma sürekli olarak artmaktadır ve bu Bursa için sevindirici bir durumdur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bol kazançlı ve bereketli bir fuar diliyorum" dedi.
 
"Dünya ekonomisinin zor bir dönemden geçiyor"
 
Alinur Aktaş
 
Fuarda bir konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bursa Ticaret Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirilen bir jünior şovdayız. Öncelikle, tüm firmalarımızın özenle hazırlandığı bu organizasyona büyük emek verildi. Bu vesileyle, bol bereketli siparişler, kazançlar ve satışlar temennisinde bulunuyoruz. Yıllardır bu sektöre yapılan yatırımların karşılığını aldığımızı ve gelecekte de daha fazlasını elde edeceğimizi düşünüyoruz. Bunu başarabilmek, dünya ekonomisinin zor bir dönemden geçtiği bir ortamda önemli bir değer taşımaktadır. Bursa’nın özgün bir farkıdır.
 
Bursa sanayicisi olarak, bu organizasyon vesilesiyle sektördeki çalışmalarımızı da ifade etmek istiyorum. Özellikle Vişne Caddesi düzenleme çalışmalarıyla ilgili olarak derneğimiz, sektörün ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak girişimlerde bulunmaktadır." diye konuştu.
 
Protokol fuar alanını gezerek katılımcı firmaları tebrik etti ve hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı, 10-13 Temmuz tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA