• Mardin25 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak17 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BM: Etiyopyada 1,2 milyon çocuk yetersiz besleniyor
21 Ağustos 2023 Pazartesi 08:58

BM: Etiyopya'da 1,2 milyon çocuk yetersiz besleniyor

Birleşmiş Milletler, Etiyopya'da 1,2 milyon çocuğun yetersiz beslenme sorunu yaşadığı için yardım çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.
Birleşmiş Milletler, Etiyopya'da 1,2 milyon çocuğun yetersiz beslenme sorunu yaşadığı için yardım çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.
 
BM Sözcüsü Stephane Dujarric, yaptığı açıklamada, Doğu Afrika ülkesi Etiyopya'da 1,2 milyon çocuğun şiddetli akut yetersiz beslenmeye maruz kalmasına neden olan hastalık salgınlarına ve devam eden gıda güvensizliği krizine yanıt vermek için ortaklarıyla işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi.
 
Dujarric, insani yardım kuruluşlarının Oromia, Sidama ve Somali bölgelerindeki kolera salgınına yanıt olarak tıbbi malzeme, lojistik destek sağladığını ve iletişim çabalarını artırdığını söyledi.
 
Etiyopya hükümetinin 2 Ağustos itibarıyla ülkede 212 ölüm de dahil olmak üzere 16 bin 800'den fazla kolera vakasının bildirildiğini aktaran Dujarric, "30 Temmuz itibarıyla 1,7 milyondan fazla insanı etkileyen ve 200 kişinin ölümüne neden olan sıtmaya müdahale için de tıbbi malzeme sağlıyoruz." dedi.
 
Dujarric, Afar, Amhara, Oromia, Sidama, Güney Batı ve Tigray bölgeleri de dahil olmak üzere birçok bölgede bir endişe kaynağı olmaya devam eden yetersiz beslenmenin etkileriyle mücadele etmek için 30'dan fazla BM kuruluşu ile uluslararası ve ulusal sivil toplum örgütünün çok çalıştığını söyledi.
 
Etiyopya, 2020'de kuzeyde federal hükümet güçleri ile Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) arasında başlayan çatışmadan büyük oranda etkilendi. Taraflar arasında geçen kasım ayında imzalanan barış anlaşması halen yürürlükte. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA