• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BM, Afrikada 55 milyon kişi gıda riski altında
13 Nisan 2024 Cumartesi 12:40

BM, Afrika'da 55 milyon kişi gıda riski altında

Dünya Gıda Programı tarafından yapılan açıklamada, Batı ve Orta Afrika'da 55 milyon insanın, ekonomik zorluklar nedeniyle açlık riski altında olduğu belirtildi.
Dünya Gıda Programı tarafından yapılan açıklamada, Batı ve Orta Afrika'da 55 milyon insanın, ekonomik zorluklar nedeniyle açlık riski altında olduğu belirtildi.
 
Dünya Gıda Programı (WFP), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) yaptıkları ortak açıklamada, Batı ve Orta Afrika'da 55 milyon insanın önümüzdeki aylarda sofralarına yiyecek koymakta zorlanacağını belirtti.
 
En çok etkilenen ülkeler arasında Nijerya, Gana, Sierra Leone ve Mali'nin yer aldığı ve bu ülkelerin kuzey bölgelerindeki insanların "felaket boyutunda" açlık yaşayabileceği belirtilen açıklamada, açlıkla karşı karşıya kalan insan sayısının son beş yılda dört kat arttığına dikkat çekildi.
 
Üç kurumun açıklamasında krizin, çatışmaların gıda bulunabilirliği üzerindeki etkisinin ötesinde, enflasyon ve düşük üretim oranları gibi ekonomik zorluklarla daha da şiddetlendiği vurgulanarak, temel insan hakkı olan "herkes için gıda"nın sağlanması için hükümet ve özel sektör iş birliği çabalarının arttırılması çağrısında bulunuldu.
 
BM kuruluşlarına göre, 6 ila 23 ay arasındaki her 10 çocuktan 8'i büyümek için gerekli olan asgari gıda miktarını tüketmiyor. 5 yaşın altındaki yaklaşık 16,7 milyon çocuk ciddi şekilde yetersiz besleniyor ve her 3 haneden 2'sinden fazlası sağlıklı beslenemiyor.
 
Artan ihtiyaçlar karşısında BM, hükümetleri, uluslararası kuruluşları, sivil toplumu ve özel sektörü gıda güvenliğini ve tarımsal verimliliği arttıracak ve ekonomik dalgalanmaların olumsuz etkilerini azaltacak sürdürülebilir çözümler uygulamaya çağırıyor. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA