• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bilinçsiz sosyal medya kullanımı konsantrasyon bozukluğuna sebep oluyor
20 Şubat 2023 Pazartesi 08:22

Bilinçsiz sosyal medya kullanımı konsantrasyon bozukluğuna sebep oluyor

Konsantrasyon bozukluğunun birçok sebebinin olduğunu vurgulayan Psikolog Mehmet Kolsuzoğlu, bilinçsiz sosyal medya kullanımının da konsantrasyon bozukluğuna neden olduğuna dikkat çekti.
Konsantrasyon bozukluğunun birçok sebebinin olduğunu vurgulayan Psikolog Mehmet Kolsuzoğlu, bilinçsiz sosyal medya kullanımının da konsantrasyon bozukluğuna neden olduğuna dikkat çekti.
 
Konsantrasyon bozukluğu, herhangi bir eylemi yaparken ya da zihinsel olarak bir işle meşgulken dikkati toparlayamayıp yapılan işe konsantre olamama durumudur.
 
Dikkat eksikliği, çocuklarda çok küçük yaştan itibaren gözlemlenebilir bir bozukluktur. Bu durum hiperaktivite ile birlikte görülebilir.
 
Konuyla ilgili önerilerde bulunan Psikolog Mehmet Kolsuzoğlu, gençlerin zamanını günün yarısından fazlasını sosyal medyada geçirdiklerini belirtti.
 
Kontrolsüz bir şekilde sosyal medya kullanımının olduğunu ifade eden Kolsuzoğlu, bilinçsiz sosyal medya kullanımından uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.
 
"Gençlerimiz teknoloji anlamında konsantrasyon bozukluğu yaşıyor"
 
Konsantrasyon bozukluğunun sebeplerinden birinin sosyal medya olduğuna vurgu yapan Kolsuzoğlu, "Konsantrasyon bozukluğunun insanların altında tahmin edemediğimiz yüzlerce sebebi var. Gençlerimiz özellikle teknoloji anlamında konsantrasyon bozukluğu yaşıyor. Kontrolsüz bir şekilde sosyal medyayı kullanım var. Gençler çok farkında değiller ama günlerinin yarısından fazlasını telefonla, tabletle ve bilgisayar ortamında zamanlarını harcıyor. Bu da ister istemez çok ciddi bir zaman kaybı ve genel olarak hayattan kopmaya sebep oluyor." dedi.
 
"Konsantrasyon bozukluğu ciddi bir zaman kaybına neden oluyor"
 
Psikolog Mehmet Kolsuzoğlu
 
Öğrencilerin kontrolsüz sosyal medya kullanmasının ders çalışmalarına engel olduğunu ifade eden Kolsuzoğlu, "Günümüz şartlarında hayatımızın yüzde 90'ı teknolojiye bağlı diyebiliriz. Bilinçsiz sosyal medya kullanımı konsantrasyon bozukluğuna sebep oluyor. Konsantrasyon bozukluğu ciddi bir zaman kaybına neden oluyor. Bu durum iş hayatına da yansıyor. İş hayatında ister istemez bir koşuşturma çabasına giriliyor. Sınava hazırlanan öğrencilerimizin 1 dakikası bile önemlidir. Öğrencilerimiz kontrolsüz bir şekilde sosyal medyaya zaman ayırınca ders çalışacak zamanları olmuyor. Uyumaya çalışırken 'şu videoyu da izleyeyim, şunu okuyayım, şuna bakayım' derken vakit geç oluyor. Sabah erken ders başlıyor. Öğrenci geldiği zaman ister istemez uykusunu düzgün alamadığından ders dinlemede, soru çözümünde ve etüt zamanında çok ciddi problemler ve ciddi bir zaman kaybı yaşıyor." diye konuştu.
 
"Gereksiz uygulamalardan uzak durulması gerekiyor"
 
Konsantrasyon bozukluğunun önlenebilmesinin topluma bağlı olduğunu söyleyen Kolsuzoğlu, "Maalesef zamanı iyi kullanma iyi kullanma anlamında teknolojiden, sosyal medyadan ve gereksiz uygulamalardan uzak durulması gerekiyor. Çocuk, çocukluğundan beri ilk sosyalleştiği evinde neyi görüyorsa; sosyal çevresine ve arkadaşlarına genel anlamda onu uyguluyor. Topluma faydalı bireyler yetiştirmemiz gerekiyor ki toplumumuz güzel olsun. Toplum güzel olsun ki konsantrasyon bozukluğunu önleyelim." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA