• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakanlıktan Finansal İstikrar Komitesi açıklaması
11 Aralık 2023 Pazartesi 08:36

Bakanlıktan "Finansal İstikrar Komitesi" açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sermaye piyasalarındaki güncel gelişmelerin değerlendirildiği toplantının düzenlendiğini belirtti.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, sermaye piyasalarındaki güncel gelişmelerin değerlendirildiği toplantının düzenlendiğini belirtti.
 
Finansal İstikrar Komitesi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında toplandı. Toplantıya ilişkin Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'deki ve küresel ekonomik görünüm ele alınarak bankacılık, sigortacılık ve sermaye piyasalarındaki güncel gelişmelerin değerlendirildiği bildirildi.
 
Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:
 
"Komite, fiyat istikrarına yönelik atılan adımların etkilerini değerlendirmiştir. Büyümede başlayan yeniden dengelenme sürecinin, cari açıktaki düşüşün ve beklentilerdeki iyileşmenin makro finansal riskleri önemli ölçüde azalttığı gözlemlenmiştir. Uluslararası rezervlerimizdeki güçlü artışın ve risk primimizdeki iyileşmenin finansal istikrarı pekiştirdiği vurgulanmıştır.
 
Mevduat ve kredi piyasalarına ilişkin genel görünüm değerlendirilmiş olup, önümüzdeki döneme ilişkin politika çerçevesi müzakere edilmiştir.
 
Komite, sürdürülebilir yüksek büyümenin önemli unsurlarından olan finansal istikrarın korunması amacıyla bütüncül bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürecektir." (İLKHA) 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA