• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Soylu: Uyuşturucu kullananların sayısında yüzde 8lik düşüş var
17 Nisan 2023 Pazartesi 08:34

Bakan Soylu: Uyuşturucu kullananların sayısında yüzde 8'lik düşüş var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Geçen yılların ilk üç ayıyla bu yılın ilk üç ayını karşılaştırdığımız zaman, uyuşturucu kullananların sayısında yüzde sekizlik bir düşüş oldu" dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Geçen yılların ilk üç ayıyla bu yılın ilk üç ayını karşılaştırdığımız zaman, uyuşturucu kullananların sayısında yüzde sekizlik bir düşüş oldu" dedi.
 
İstanbul'da, İçişleri Bakanlığının İstanbul Muhtarları İftar Buluşması'nda konuşan Bakan Soylu, "Geldiğimiz noktada şunun altını çizerek söyleyebilirim ki, size bir Türkiye rakamı vereceğim. İlk kez bu rakamla karşı karşıya kaldık. Geçen yılların ilk üç ayı ile bu yılın ilk üç ayını karşılaştırdığımız zaman ilk kez Türkiye'de operasyon, yakalama sayımız artmasına rağmen uyuşturucu kullananların sayısında yüzde 8'lik bir düşüş oldu." dedi.
 
"İlk kez trendi aşağıya doğru indirdik. İlk kez uyuşturucu satıcılığına başlayanların sayısında yüzde 15'lik bir düşüş oldu." diyen Bakan Soylu, "Bu, sadece bizim güvenlik kuvvetlerinin başarısı değil. Bu aynı zamanda birlikte hareket ettiğimiz bütün unsurların ama başta muhtarlarımızın ortaya koyduğu iradenin tam anlamıyla sonucudur. Kaymakamlarımızın, valilerimizin, emniyet müdürlerimizin, jandarma komutanlarımızın her birinin ortaya koyduğu ısrarlı takibin sonucudur." ifadelerini kullandı.
 
Uyuşturucu kanununda Meclis'in yaptığı çalışma sonucunda metamfetamin, ekstazi gibi kimyasal sentetik uyuşturucuda cezanın alt sınırını 10 yıldan 15 yıla çıkardıklarını hatırlatan Soylu, Türkiye genelinde en geç bir yıl içerisinde cezaevlerinde tedavi ve rehabilitasyon merkezleri açılacağı, operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucunun mahkeme sonucu beklenmeden imha edilebileceğini söyledi.
 
Soylu, sahada yaptıkları mücadelenin kanunla desteklenmesi sonucu bu düzenlemelerin yapıldığını, bu mücadeleden başarılı çıkacaklarını söyledi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA