• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adalet Bakanı Gül: Hukuk kolaylaştırır, zorlaştırmaz
07 Aralık 2021 Salı 10:11

Adalet Bakanı Gül: Hukuk kolaylaştırır, zorlaştırmaz

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yatırım ortamının önündeki engellerin kaldırılmasında ve yatırım ortamının iyileştirilmesi anlamında çok önemli mevzuat adımları attıklarını söyledi.
Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük ve en önemli ayakkabı fuarları arasında yer alan “Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı (GAPSHOES)” Gaziantep’teki Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) kapılarını ziyaretçilerine açtı.
 
Gaziantep Sanayi Odası (GSO), KOSGEB, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Gaziantep Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Gaziantep Sayacılar Odası'nın destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen fuara katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
32’incisi düzenlenen “Uluslararası Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Yaz Fuarı’nın (GAPSHOES) Gaziantep için önemli olduğunu ifade eden Bakan Gül, 300 firmanın ve bin markanın temsil edileceği fuarın kent ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirtti.
 
“Gaziantep’te firmalarımızın markalaşması çok önemli”
 
Fuarın hayırlı olmasını dileyen Bakan Gül, “Bugün 300 firma ve 1000 markanın temsil edildiği ve yine ekonomimize de ciddi değer katan fuarda katılımcılarımızla birlikteyiz. Gaziantep bulunduğu konum itibariyle bereketli bir şehir. Ülkemizin de yine üretim ve ihracat yıldızı bir şehir.  Bu fuarımıza yurtdışından da yoğun katılım olması bizleri ayrıca onurlandırmaktadır. Gaziantep’te firmalarımızın markalaşması özellikle çok önemli.  Türkiye hem ekonomik anlamda hem de hukuk anlamında reformlar yapmaya devam etmektedir. Bu vizyonla ortaya koyduğumuz insan hakları eylem planında da bu reformların devamı amaçlanmıştır. Çünkü biz insanımızın hak, hukuk ve özgürlüğünü de sofrasındaki bereketi de arttırmaya kararlıyız.” dedi.
 
“Önümüzdeki hafta yeni ihtisas mahkemeleri başlayacak”
 
Bakan Gül, “İnsan Hakları Eylem Planı” kapsamında alınan kararların önümüzdeki haftadan itibaren uygulanacağını belirterek, “Eylem planında yer alan özellikle ihtisaslaşmaya verdiğimiz önem çerçevesinde yeni kararlar alındı. Önümüzdeki hafta yeni ihtisas mahkemeleri başlayacak. Finans mahkemeleri, finansal suçlara özel olarak bakılacak. Vergi suçlarına özel olarak bakacak mahkemeleri ihdas ettik 15 Aralık itibariyle bu mahkemelerimiz başlayacak. Her davaya bakan değil sadece bu alanda ihtisaslaşmış alanlar oluşturulacak. Bu durum da hem vatandaşımıza hem yabancı yatırımcılarımıza gerek hukuki anlamda gerek ekonomik anlamda kolaylıklar sunacaktır. Hukuki öngörülebilirlik anlamında çok büyük katkıları olacağını düşünüyoruz. Bunların takibini de çok yakın şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
 
“Hukuk zorlaştırmaz, hukuk kolaylaştırır”
 
Türkiye’de büyümenin devam ettiğini belirten Gül, “İhracatımız 216 milyar doları bulmuştur. Bu ihracatın yüzde 95’ini de imalat sanayi oluşturmaktadır. Türkiye üretiyor üretmeye de devam edecek. İhracat dediğimizde ilk akla gelen şehirlerden birisi Gaziantep. 2002 yılında 600 milyon dolar olan ihracat bugün 10 milyar dolara ulaşmıştır Gaziantep’te. Sanayicilerimiz de söz verdi bunu Gaziantep tek başına 12 milyar dolar ihracat olarak gerçekleştirecekler. Yatırım ortamının önündeki engellerin kaldırılmasında ve yatırım ortamının iyileştirilmesi anlamında çok önemli mevzuat adımları attık. Hukuk zorlaştırmaz, hukuk kolaylaştırır. Bu konuda mevzuat engel oluyorsa bunu kaldıralım hukuk burada yük olan değil yük alan bir hale gelmesi lazım. Bu konuda çok önemli neticeler elde ettik ancak daha yapılacak çok önemli çalışmalar var.” şeklinde konuştu.
 
“Türkiye’ye zaman kaybettirmek isteyenlere fırsat vermeden yolumuza devam edeceğiz”
 
Türkiye’de yaşanan sıkıntıları bildiklerini belirten Gül, “Bizim temel derdimiz Gaziantep’te her sofraya daha fazla ekmeğin girmesidir. Bütün engellemelere rağmen, bütün çelme takmalara rağmen Türkiye bu anlamda da bütün hedeflerini yerine getirecektir. Hükümetimiz olarak dar gelirlinin yanında olmaya, asgari ücretlinin yanında olmaya da devam edeceğiz. Elbette zorluklar ve yaşadığımız sıkıntılar var. Bunların karşısında başımızı kuma gömecek değiliz. Bunları yok sayacak değiliz. Türkiye’ye zaman kaybettirmek isteyenlere fırsat vermeden yolumuza devam edeceğiz. Gaziantep bu konuda Türkiye’ye çok büyük bir rol olmuştur.” diye konuştu.
 
Bakan Gül’ün konuşmasının ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı. Bakan Gül ve beraberindekiler fuarın açılışının ardından fuarda stant açan firmaları ziyaret etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 203 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA