• Mardin17 °C
  • Diyarbakır14 °C
  • Batman13 °C
  • Şırnak11 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABDden Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması açıklaması: Sonlanırsa, Rusya için diplomatik maliyet çok büyük olur
17 Temmuz 2023 Pazartesi 08:10

ABD'den Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması açıklaması: Sonlanırsa, Rusya için diplomatik maliyet çok büyük olur

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya'nın Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilmesi halinde, Moskova için diplomatik maliyetin çok büyük olacağını kaydetti.
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya'nın Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilmesi halinde, Moskova için diplomatik maliyetin çok büyük olacağını kaydetti.
 
Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresinin dolacağına işaret eden Sullivan, "(Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin'in ne yapacağını öngöremiyorum. Son aylarda farklı sinyaller verdi. Rusya, anlaşmadan çekilebilir ya da sürdürmeye devam edebilir." dedi.
 
Sullivan, Rusya'nın anlaşmadan çekilmesi halinde dünyanın bunu "Rusya, sırtını küresel güneye, Afrika, Latin Amerika ve Asya'ya geri çevirdi" şeklinde nitelendireceğini kaydederek, "Bunun Rusya için diplomatik maliyetinin çok büyük olacağını düşünüyorum." açıklamasını yaptı.
 
Bunun kararını Putin'in vereceğini belirten Sullivan, "Biz her türlü senaryoya karşı hazırlıklıyız ve Ukraynalılarla yakın çalışıyoruz." diye kaydetti.
 
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak için Birleşmiş Milletler (BM), Rusya, Türkiye ve Ukrayna, 22 Temmuz 2022'de İstanbul'da düzenlenen törenle Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nı imzalamıştı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA