• Mardin17 °C
  • Diyarbakır14 °C
  • Batman13 °C
  • Şırnak11 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yıl sonuna kadar ilave vergi artışları olacak mı?
17 Temmuz 2023 Pazartesi 08:13

Yıl sonuna kadar ilave vergi artışları olacak mı?

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ciddi bir ihtiyacın ortaya çıktığını bu nedenle vergi ve vergi artışlarının yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Yıl sonuna kadar yeni bir çalışma olacağını düşünmüyorum." dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ciddi bir ihtiyacın ortaya çıktığını bu nedenle vergi ve vergi artışlarının yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Yıl sonuna kadar yeni bir çalışma olacağını düşünmüyorum." dedi.
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı TV programında soruları yanıtladı.
 
"Yıl sonuna kadar ilave vergi artışları olacak mı ya da yeni vergi gelecek mi?" sorusuna, TBMM'nin kararıyla yasalaşan vergi ve vergi artışlarının yapılması gerektiğini çünkü başta Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle olmak üzere ciddi bir ihtiyacın ortaya çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yıl sonuna kadar yeni bir çalışma olacağını düşünmüyorum." dedi.
 
Akaryakıtta ÖTV artışına ilişkin Yılmaz, 2016'dan bugüne maktu vergilerde bir güncelleme yapılmadığını belirterek, şu bilgileri verdi:
 
"Bir deprem gerçekliğimiz varsa bütçemizde harcamalar artıyorsa sosyal kesimlere dönük birtakım programlar yapıyorsak burada bazı gelir kalemlerinin de artmasını bir denge unsuru olarak görmemiz lazım. Yapılması gerekeni de zamanında yapmak daha doğru. Çünkü zamanında yaptığınız zaman ileride daha büyük müdahalelere ihtiyacı ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Aldığımız bu tedbirlerle, kamu gelirleri kısmında gereğini yapmış durumdayız. Dolayısıyla yıl sonuna kadar yeni bir çalışma olacağını düşünmüyorum doğrusu. Zaten bu programlar yapıldı, toplumla da paylaşıldı. Kanuni dayanakları da ortaya kondu. Yeni bir kanuni düzenleme olacağını tahmin etmiyorum."
 
Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkelerine yapacağı ziyaretlerde somut birtakım sonuçların ortaya konulacağını ifade ederek, "Bunun da meyvelerini önümüzdeki dönemde toplayacağız. Türkiye'ye daha fazla sermaye girişi olacağını rahatlıkla ifade edebilirim. Bir kısmı hemen olacaktır, bir kısmı bir vade içinde gerçekleşecektir ama önemli miktarlarda bir sermaye girişi olacağını ifade edebilirim." diye konuştu.
 
Görüşmelerin sıcak parayla ilgili olmadığını, sermaye veya sermaye benzeri uzun vadeli fon temini şeklinde, orta-uzun vadeli bir perspektif içinde gerçekleştiğini vurgulayan Yılmaz, "Her iki tarafa da kazandıracak, FDI dediğimiz yani uluslararası doğrudan yatırım anlamında, ağırlıklı olarak en azından bu. İstihdam, ihracat olacak, Türkiye'nin ekonomisi büyüyecek ve bundan tabii ki bütün halkımız, herkes payını alacak diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA