• Mardin16 °C
  • Diyarbakır17 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Prof. Dr. Balamtekin: Doğru beslenme çocuklarda hayati bir önemdedir
05 Haziran 2023 Pazartesi 08:29

Prof. Dr. Balamtekin: Doğru beslenme çocuklarda hayati bir önemdedir

Doğru beslenmenin çocuklarda çok hayati bir önem taşıdığını belirten Çocuk Gastroenteroloji Hepatoloji ve Beslenme Uzamanı Prof. Dr. Necati Balamtekin, bütün hastalıkların bağırsakta başladığını söyledi.
Doğru beslenmenin çocuklarda çok hayati bir önem taşıdığını belirten Çocuk Gastroenteroloji Hepatoloji ve Beslenme Uzamanı Prof. Dr. Necati Balamtekin, bütün hastalıkların bağırsakta başladığını söyledi.
 
Çocukların sağlıklı beslenmesi ile ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Necati Balamtekin, bütün hekim reçetelerinin hangi hastalık olursa olsun birinci ilacının doğru ve dengeli beslenme olması gerektiğini belirtti.
 
Çocukların dengeli beslenme konusunda uyarılarda bulunan Balamtekin, en değerli ilacın doğru beslenme olduğunun altını çizdi.
 
Beslenme bir çocuğun hayatındaki, onun hayatını etkileyen en önemli aktivite olduğunun altını çizen Balamtekin, "Doğru beslenme ve doğru yaşama, sağlıklı bir erişkinlik dönemine geçiş için olmazsa olmazdır. Aslında bütün hekim reçetelerinin hangi hastalık olursa olsun birinci ilacı da doğru ve dengeli beslenmedir. Çocukların beslenmesinde olmazsa olmaz gıdalar var. Et, balık ve sebze, meyve, salata, çorba. Yani çocuğun beslenmesi dengeli, kapsayıcı ve sağlıklı olmalıdır. Sağlıklı gıdalardan hazırlanmış sağlıklı yiyecekler. Önümüzde şimdi yaz dönemindeyiz. Yaz dönemi demek çeşit çeşit harika meyvelerin olduğu dönem demek. Çocuklarımız elbette bu meyvelerden de yesinler. Yalnız ne olursa olsun, beslenmenin temel ilkeleri burada da geçerlidir. Dengeli beslenmek, yani çok abartmadan değil de beslenmek de önemlidir." dedi.
 
"Doğru beslenme gerçekten çocuklarda çok hayati bir önemdedir"
 
Beslenmenin pek çok hastalıklarla ilişkili olduğunu belirten Balamtekin, "Paketli ürünler, çiğ köfte, cips gibi, enerji içecekleri yahut da gazlı içecekler. Bunlardan çocuklarınızı uzak tutunuz. Çok aşırı çikolata yemesi çocuklarımızın bazı sindirim sistemi problemleriyle ilişkili olabilmektedir. Beslenmenin pek çok hastalıkla ilişkili olduğunu da vurgulamak isterim. Yani doğru beslenme gerçekten çocuklarda çok hayati bir önemdedir. Elbette beslenme eksiklikleri malnütrisyon dediğimiz pek çok hastalığa zemin hazırlayan özel bir durumla ilişkilidir. Ama gereğinden fazla beslenmek de çağımızın vebası gibi olan çocuklarda da sıklığı gün geçtikçe artan aşırı kilolu olma ve şişmanlık ile ilişkilidir. Buna da çok dikkat etmeliyiz. Yani şişmanlığın da aşırı besin tüketmenin de bir tür hastalık olduğunu vurgulamam gerekir." ifadelerini kullandı.
 
"En değerli ilaç doğru beslenmedir"
 
Son olarak Balamtekin, şu ifadelere yer verdi:
 
"Beslenme yine özelikle küçük çocuklarda demir eksikliği anemisi ile ilişkili olabilir. Et tüketmemek, demirden zengin gıdalar tüketmemek, sürekli süt içmeye devam etmesi, bir çocuğun sadece sütle beslenmesi gibi veya gereğinden fazla süt tüketmesi demir eksikliği anemisi dediğimiz çok sık görülen bir çocukluk çağı hastalığıyla ilişkili olabilir. Beslenme ile ilişkili olarak sık görülen hastalıklardan bir tanesi de çocukluk çağındaki kabızlıktır. Yani çocuğunuzun mutlaka lif tüketmesi, sıvı gıda tüketmesi, sıvı alması, çorba ve salata yemesi gerekir. Kabızlık gibi çocuklarda mutsuzluğa sebep olan bir hastalığında olmamasında varsa da tedavisinde en değerli tedavi yöntemi dengeli beslenmedir. Ne yiyorsak oyuz. Çocuğunuz eğer sağlıklı ise, sağlıklı besleniyorsa sağlıklı olur. Hipokrat'ın bir sözü var. Bütün hastalıklar bağırsakta başlar. Lütfen çocuklarınızın sağlıklı olmaları ve sağlıklı kalmaları için doğru beslenme stratejilerine dikkatle uyun. En değerli ilaç doğru beslenmedir." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Meteorolojiden çiftçilere "zirai don" uyarısı
  • 19 ilde dolandırıcılara operasyon: 51 gözaltı
  • İzmir'de asayiş uygulaması: 400 gözaltı
  • İçişleri Bakanlığı: Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi
  • İş Yeri Hekimliği sınavı yapıldı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA