• Mardin28 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman26 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Oto tamir ustası Bağış: Araçların kışlık bakımları önemlidir
10 Kasım 2023 Cuma 09:05

Oto tamir ustası Bağış: Araçların kışlık bakımları önemlidir

Kış mevsimi öncesi araç sahiplerine kışlık bakım yapmalarını tavsiye eden oto tamir ustası Mustafa Bağış, araçlarda antifrizin çok önemli önemli olduğuna dikkat çekti.
Kış mevsimi öncesi araç sahiplerine kışlık bakım yapmalarını tavsiye eden oto tamir ustası Mustafa Bağış, araçlarda antifrizin çok önemli önemli olduğuna dikkat çekti.
 
Yağışların başlamasıyla birlikte araçlarda kışlık bakım yapılmasını tavsiye eden oto tamircileri, kışlık bakım yapılmaması halinde araçta ciddi sorunların ortaya çıkabileceğini ifade etti.
 
Kışın aniden değişen hava şartlarında, güvenli ve problemsiz bir biçimde seyahat edebilmek için araçların mevsimlik bakımını yaptırmak büyük önem taşıyor.
 
Uzmanlar gereken bakımı yapılmayan araçların arızalara ve can güvenliği tehlikelerine sebep olabileceğini belirtiyor.
 
Havaların soğumasıyla araçların mevsimsel bakımları da geldi. Peki araçlarda kış bakımı nasıl yapılmalı? Araçlarda kış bakımı neden önemli? Oto tamir ustası Mustafa Bağış kışlık araç bakımı ile ilgili İLKHA'ya konuştu.
 
 "Arabaların kışlık bakımları önemlidir"
 
Yapılacak bakımlarım hayati önem taşıdığını vurgulayan Bağış, "Araçların sağlıklı çalışıp sıhhatli bir şekilde yürümesini sağlamak için yaz ve kış olarak bakımları yapılır. Genel rutin bakımları da vardır. Arabaların kışlık bakımları önemlidir. Özellikle kış aylarında sis, yağmur ve don olaylarına karşı düzenli bir şekilde bakımların yapılması kazaları ve olabilecek olumsuz şeyleri engeller. Yapılacak bakımlarda hayati önem taşıdığı için ilk önce fren aksamı, ışıklandırma, antifriz ve yağ bakımları yapılır. Yağın zamanından önce değiştirilmesi motorun ömrünü uzatır ve performansını arttırır. Antifriz ise motor içerisinde paslanmayı önler ve donmayı engeller. Araçlardaki yağ özelliğini yitirdiği zaman sıvılaşır ve yüke binmeye başlar bu da motorun içten içe kendini yemesine sebep olur bu da araç sahiplerinde büyük masraflara neden olur." dedi.
 
Kışlık bakımın fiyatları hakkında bilgi veren Bağış, "Yağ değişimleri 1000 TL ile 3000 TL arası değişiyor. Bakımına göre, motorun inmesinin masrafıysa araba modeline göre 20 bin ve 80 bin TL arasında oynayabiliyor. Yeni model arabalarda 130 bine kadar masrafı çıkanlar var." diye konuştu.
 
"Antifriz eklenmediği zaman motoru patlatır"
 
Motorun içindeki suyun kışın donmaması için antifrizin önemine dikkat çeken Bağış, "Motorun içindeki suyun kışın donmaması için antifriz eklenir. Antifriz eklenmediği zaman sebep olacağı şeyse motoru patlatır. Araç bakımları, kendisini bilen her ustanın yanında yaptırılabilir. Yeter ki işinin ehli olsun. Zaten bu işin temelinden gelen ustalar arızaya sebep verecek hiçbir şeyi kabul etmez. Evinize misafir davet etmeden önce nasıl ki hazırlık yaparsınız kış ayı da arabaların bakımı için öyledir." şeklinde konuştu.
 
"Dikkatli olmak için ilk önce neyin ne olduğunu bilmek lazım"
 
Kışlık bakımda nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Bağış, "İlk başata aracın frenleri ve balataları kontrol edilmeli. Eksik olan küçük bir ışık arkanızdan süratli gelen bir şoförün göz yanılmasıyla arabayı motor sanabilir ve rahatça solamaya girebilirim düşüncesiyle size arkadan çarpabilir. 10 TL'lik bir ampul canlara sebep olabilir. İnsanlara ve araç sahiplerine en büyük önerimiz bu. Dikkatli olmak için ilk önce neyin ne olduğunu bilmek lazım. Nasıl ki direksiyona geçtiğimiz zaman emniyet kemeri bağlamak şartsa, arabanın yürümesi için de bakımlı olması şart." ifadelerini kullandı.
 
"Arabada yapılan ihmaller ölümle sonuçlanır "
 
Bağış son olarak şunları söyledi:
 
"Her şeyden önce maneviyat, para her şeyi satın alabilir ama insanın sağlığı bir defa gidince geri dönüşü yok. Arabada yapılan ihmaller ölümle sonuçlanır. Malumunuz günümüzde yapılan kazaların çoğunun sebebi bakımsız, frensiz veya dikkat eksikliğindendir. Bunlar parayla yapılır, para bulunur sağlık ise yerine geri getirilemez. Evvela maneviyatı düşünmek lazım. Direksiyon başına geçen kişi kendisinden önce diğer insanları düşünsün sonra yola çıksın." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA