• Mardin16 °C
  • Diyarbakır17 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Motokuryeler: Olumsuz hava koşullarında motokuryeler çalışmasın
10 Ocak 2024 Çarşamba 08:53

Motokuryeler: Olumsuz hava koşullarında motokuryeler çalışmasın

Olumsuz hava koşullarından en çok etkilenenlerin başında motorlu kuryeler geliyor. Lodos şehri olarak bilinen Bursa'da, olumsuz hava koşullarında motokuryelerin çalışmaması uygulamalarının devreye girmemesi motokuryelerin tepkisine neden oldu.
Olumsuz hava koşullarından en çok etkilenenlerin başında motorlu kuryeler geliyor. Lodos şehri olarak bilinen Bursa'da, olumsuz hava koşullarında motokuryelerin çalışmaması uygulamalarının devreye girmemesi motokuryelerin tepkisine neden oldu.
 
Bursa’da yaşanan olumsuz hava koşulları, hava sıcaklıklarındaki düşüş, ilçelerdeki yoğun yağışlar ve yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı, kuryelerin çalışma durumunu merak ettiriyor.
 
Özellikle sipariş verecek olanlar, kuryelerin hava koşulları nedeniyle çalışıp çalışmadığını öğrenmek istiyor.
 
Türkiye'nin bazı illerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkması yasaklandı.
 
Lodos şehri olarak bilinen Bursa'da ise böyle uygulamaların devreye girmemesi motokuryelerin tepkisine neden oldu.
 
Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Tüm Emekçi Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Cemil Yaman, lodos ve şiddetli fırtınada çalışmak zorunda kaldıklarını, bu konular incelenerek ve dikkat edilerek yasak gelmesini istediklerini belirtti.
 
"Olumsuz hava koşullarında çalışılmasın diye valiliğe dilekçe verdik"
 
Ulaştırma Bakanı'nın tüm il valilerine lodos ve şiddetli fırtınada motokuryelerin çalışmanın yasak olmasını bildirilmesini istediklerini söyleyen Yaman, "Bu konuyla alakalı Bursa Valiliğine dilekçemizi sunduk. Bursa'da şiddetli lodos ve fırtına sürekli vardır. Geçtiğimiz günlerde lodos etkisini gösterdiği zamanlarda motokuryeler olarak yasak olmasını bekledik." dedi.
 
"Olumsuz hava koşullarında belli bir saat aralığında ve tam gün yasak olsun"
 
Olumsuz hava koşullarında belli bir saat aralığında veya tam gün yasak olmasını istediklerini belirten Yaman, "Ama yasak gelmedi. Gelmeyince de lodos ve şiddetli fırtınada çalışmak zorunda kaldık. Çünkü işverenimiz diyor ki 'çalışacaksın, işini bırakıp gidemezsin.' Çalışmak da zorundayız. Sonuçta evimize ekmek götürüyoruz. Bu nedenle bu konular incelenerek ve dikkat edilerek yasak gelmesini istiyoruz." diye belirtti.
 
"Gidip ağaçtan mı şikayetçi olacağız"
 
Geçtiğimiz günlerde lodos ve fırtına nedeniyle kuryeli meslektaşlarının üzerine ağaç düştüğünü söyleyen Yaman, "Kullandığı motoru da kullanılamaz hale geldi. Kendisi karşılayamadı diye işveren destek oldu. Bu tür konularda nereye başvuracak ve şikâyetçi olacağız. Gidip ağaçtan mı şikayetçi olacağız. Bu tür konularda mağduriyet yaşıyoruz. Kuryeler çok para kazanıyor diyorlar. Aslında çok para kazanmıyoruz. Motor giderlerimiz var. Benzin, yakıt ve vergi giderleri var. Normal cebimize giren para, asgari ücret parasıdır." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Meteorolojiden çiftçilere "zirai don" uyarısı
  • 19 ilde dolandırıcılara operasyon: 51 gözaltı
  • İzmir'de asayiş uygulaması: 400 gözaltı
  • İçişleri Bakanlığı: Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi
  • İş Yeri Hekimliği sınavı yapıldı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA