• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kremlin’e İHA ile saldırı girişimi!
04 Mayıs 2023 Perşembe 07:56

Kremlin’e İHA ile saldırı girişimi!

Rusya, Kremlin’e insansız hava araçları ile saldırı girişiminde bulunulduğunu, 2 İHA’nın düşürüldüğünü, olayın Putin’e suikast olarak teşebbüsü olarak değerlendirildiğini duyurdu.
Rusya, Kremlin’e insansız hava araçları ile saldırı girişiminde bulunulduğunu, 2 İHA’nın düşürüldüğünü, olayın Putin’e suikast olarak teşebbüsü olarak değerlendirildiğini duyurdu.
 
Rusya, Moskova'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konutu olan Kremlin Sarayı'na dün gece insansız hava araçları (İHA) ile saldırı gerçekleştirildiğini iddia etti.
 
Saldırının arkasında ise Ukrayna'nın olduğu öne sürüldü.
 
Rusya'dan yapılan açıklamalara göre, 2 İHA düşürüldü. Aynı açıklamada söz konusu saldırının Putin'e suikast girişimi olarak değerlendirildiği belirtildi.
 
Kremlin’den yapılan açıklamada, İHA’nın parçalarının Kremlin’in yerleşkesine düştüğü, herhangi bir yaralanma ya da can kaybının olmadığı ifade edildi. 
 
Kremlin’den yapılan açıklamada, “Kiev rejimi bu gece Rusya Federasyonu Devlet Başkanı'nın Kremlin'deki konutuna insansız hava araçlarıyla saldırı girişiminde bulundu. İki insansız hava aracı Kremlin'i hedef aldı. Askeri ve özel servisler tarafından radar savaş sistemlerinin kullanımıyla zamanında alınan önlemler sonucunda araçlar etkisiz hale getirilmiştir. İHA’ların düşmesi sonucu parçalarının Kremlin’in etrafına saçılması sonucunda herhangi bir can kaybı ya da maddi hasar meydana gelmemiştir. Bu eylemleri, Zafer Bayramı öncesinde, yabancı konukların da katılımının planlandığı 9 Mayıs Geçit Töreni'nde gerçekleştirilen planlı bir terör eylemi ve Devlet Başkanına yönelik bir girişim olarak değerlendiriyoruz. Bu terör eylemi sonucunda Devlet Başkanı herhangi bir zarar görmemiştir. Çalışma programı değişmemiş olup, olağan şekilde devam etmektedir. Rus tarafı uygun gördüğü yer ve zamanda misilleme tedbirleri alma hakkını saklı tutar” denildi.
 
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Sözcüsü Sergey Nikiforov , "Kremlin'e gerçekleştirilen sözde saldırılar hakkında bilgimiz yok. Devlet Başkanı Zelenski'nin daha önce defalarca söylediği gibi Ukrayna başkalarına saldırmak için değil, kendi topraklarını özgürleştirmek için elindeki tüm imkanları kullanıyor" ifadelerine yer verildi.
 
 Nikiforov, Moskova'da yaşananların 9 Mayıs'tan önce durumu tırmandırmak için tasarlandığını öne sürdü. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA