• Mardin17 °C
  • Diyarbakır14 °C
  • Batman13 °C
  • Şırnak11 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kızılay asırlık Sevgi Bohçası geleneğini devam ettiriyor
16 Şubat 2024 Cuma 09:07

Kızılay asırlık "Sevgi Bohçası" geleneğini devam ettiriyor

"Sevgi Bohçası" olarak bilinen ve yeni doğan bebek ihtiyaçlarından oluşan ürünler, Kızılay tarafında doğum yapan ihtiyaç sahibi annelere ulaştırıldı.
"Sevgi Bohçası" olarak bilinen ve yeni doğan bebek ihtiyaçlarından oluşan ürünler, Kızılay tarafında doğum yapan ihtiyaç sahibi annelere ulaştırıldı.
 
Kızılay, Hilal-i Ahmer adıyla kurulduğu günden beri "Sevgi Bohçası" geleneğini devam ettiriyor. Temel ihtiyaç ürünlerinden oluşan "Sevgi Bohçası" Kızılay Kadın Birimi görevlileri tarafından gerektiğinde Mardin Eğitim ve Araştırma  Hastanesi’ndeki görevlilere teslim ediliyor. Burada da ihtiyaç sahibi yeni doğum yapmış annelere Kızılay adına veriliyor. 
 
"Sevgi Bohçası" geleneği Mardin’de de devam edecek
 
Uzun bir zamandan beri Kızılay camiası tarafından yerine getirilen bu asırlık faaliyet ile ilgili olarak konuşan Kızılay Artuklu Şube Başkanı Şehmus Arı, şunları söyledi: 
 
"Şubemize bağlı Kızılay kadın birimi görevlilerimiz tarafından takip edilen bu asırlık hizmet, Mardin’de de yıllardır sürdürülmektedir. Sevgi Bohçası olarak bilinen ve yeni doğan bebek ihtiyaçlarından oluşan bohça, doğum yapan ihtiyaç sahibi annelere ulaştırılmaktadır. Hastanede görevli ve nöbetçi ebeler doğum yapan annenin mali durumunu tespit ve değerlendirerek sevgi bohçasını Kızılay adına anneye veriyor. Ayrıca, bu hayırlı faaliyetlerin sürdürülmesinde desteğini esirgemeyen Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimi ve Doğumhane ile Kadın Doğum servis sorumlu ve  çalışanlarına teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim."
 
"Özellikle iş insanlarımızın da desteğine ihtiyacımız var"
 
Başkan Arı, son olarak şu ifadeleri kullandı:
 
"Tespit edilen ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için tüm vatandaşların, özellikle de iş insanlarının desteğine ihtiyaç var. Yaklaşan Ramazan ayı münasebeti ile daha fazla muhtaç aileye ulaşmak gerekiyor ve bununiçinde her kesimin desteğini bekliyoruz ” (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA