• Mardin25 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak17 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dünyada ilk defa RSV aşısına onay verildi
04 Mayıs 2023 Perşembe 07:59

Dünyada ilk defa RSV aşısına onay verildi

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), ABD'de kullanılmak üzere dünyanın ilk Respiratuar Sinsisyal Virüs (RSV) aşısını onayladı.
ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), ABD'de kullanılmak üzere dünyanın ilk Respiratuar Sinsisyal Virüs (RSV) aşısını onayladı.
 
ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), İngiliz ilaç üreticisi GSK Plc tarafından geliştirilen Respiratuar Sinsisyal Virüs (RSV) aşısını onayladı.
 
Söz konusu aşı, insanlar için ölümcül olabilecek yaygın bir solunum hastalığına karşı korumada onaylanan dünyadaki ilk RSV aşısı oldu.
 
Konuya dair FDA tarafından yapılan açıklamada, GSK'nın Arexvy adlı aşısının özellikle altta yatan sağlık sorunları olan 60 yaş ve üstü bireyler için RSV'nin neden olduğu alt solunum yolu hastalıklarını önleyeceği kaydedildi.
 
FDA tarafından yapılan yazılı açıklamada, tüm yaş gruplarındaki bireylerde görülebilen, akciğer ve solunum yollarında enfeksiyonlara neden olabilen oldukça bulaşıcı bir virüs olduğunu belirttiği RSV'nin, tipik olarak sonbaharda başladığı ve kışın zirveye ulaştığı belirtildi.
 
FDA, RSV virüsünün Amerika Birleşik Devletleri'nde 65 yaş ve üstü yetişkinlerde her yıl yaklaşık 60 bin ile 120 bin hastaneye yatışa ve 6 bin ile 10 bin arasında ölüme yol açmakta olduğunu söyledi.
 
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), geçen yılki RSV vakalarının haziran ayında başladığını ve Kasım ayında zirveye ulaştığını belirtti.
 
FDA, Arexvy aşısının güvenliği ve etkinliğinin ABD'de ve uluslararası olarak yürütülen klinik çalışmalardan elde edilen verilerin analizine dayanmakta olduğunu aktardı. FDA, 60 yaş ve üstü bireylerin katılımıyla gerçekleşen klinik çalışmaların ilk verileri tek bir dozun güvenliğini ve etkililiğini değerlendirildiğini belirterek, çalışmanın devamında tekrar aşılamanın güvenliğini değerlendirmek için katılımcıların 3 RSV mevsimi boyunca çalışmada kalacaklarını ifade etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA