• Mardin16 °C
  • Diyarbakır17 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yerleşimci denen teröristler uluslararası alanda bu sıfatla tanınmalı
17 Kasım 2023 Cuma 10:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yerleşimci denen teröristler uluslararası alanda bu sıfatla tanınmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Filistinlilerin evlerine, arazilerine el koymakla, günlük hayatlarını zorlaştırmakla kalmayıp onları sokaklarda alçakça katleden yerleşimci denen teröristlerin her birinin uluslararası alanda bu sıfatla tanınması için çalışacağız."
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Filistinlilerin evlerine, arazilerine el koymakla, günlük hayatlarını zorlaştırmakla kalmayıp onları sokaklarda alçakça katleden yerleşimci denen teröristlerin her birinin uluslararası alanda bu sıfatla tanınması için çalışacağız." dedi.
 
Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına Haçlı-Hilal meselesi olarak baktıklarını söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Hükümet olarak israil vahşetini durdurmak için diplomasinin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Gazze halkının yanında olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik" ifadelerini kullandı.
 
Konuşmasında terörist başı Netenyahu'ya tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Netanyahu iki tarafına birer bakan koymuş basın açıklaması yapıyor. Zannediyor ki o bakanlar onu kurtaracak. Ama o bakanlar bile Netanyahu'nun yanında durmuyor. Dediğim gibi Netanyahu gidicidir. Batı hala maalesef ters yüz olarak bu duruma bakıyor. Fransa önce farklı açıklamalar yapıyor daha sonra bakıyorsunuz geri vitese takıyor. Dürüst olun. Biz istiyoruz ki akşam başka sabah başka olmayın. Türkiye gibi olun." dedi.
 
"HAMAS seçim kazanan bir partidir"
 
"Okulları camileri hastaneleri, pazar yerlerini kasıtlı olarak hedef alan israil, bir şehri yok etmeye çalışıyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, israil'in bir terör devleti olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Bir devlet terörü gerçekleştiriyor. HAMAS'a terör örgütü diyorlar. HAMAS seçim kazanan bir siyasi partidir. Seçim kazandıktan sonra da hakkını elinden aldılar. Kim aldı israil ve ABD aldı. Ama hala benim ülkemde HAMAS'ın bir siyasi parti olduğunu anlamayanlar var.
 
İsrail atom bombasıyla tehdit ediyor. Netanyahu'ya sesleniyorum sende atom bombası var mı? Sende atom bombası var ve bununla tehdit ediyorsun. Artık ecelin geliyor. İstediğin kadar nükleer bombaya sahip ol ama gidicisin. Karşımızda bir soykırım var. Şu anda yüzlerce binlerce avukat bunları Lahey Adalet Divanı'na şikayet ediyor. Gerekli olan duyuruyu yapıyorlar." dedi.
 
"Olay Haçlı-Hilal meselesidir"
 
Charlie Hebdo olayını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "13 bine yakın insan öldü. Nerede bu devlet başkanları? Hadi gelin bununla ilgili yürüyün vicdanınız yok mu? Olay Haçlı-Hilal meselesidir. Kardeşlerim Gazze tüm dünyada maskeleri düşürmüş ve gerçek yüzleri ortaya çıkarmıştır. Bu konu ülkemizde de bir turnusol kağıdı görevi görmüştür.
 
Gazzeli direnişçileri Netanyahu ile aynı kefeye koyan siyasetçileri esefle karşılıyoruz. Birileri rahatsız olacak diye Hamas mensuplarının vatanlarını ve canlarını korumaya çalışan direnişçiler olduğu gerçeğini dillendirmekten asla çekinmeyiz." şeklinde konuştu.
 
"israili yalnızlaştırmaya devam edeceğiz." diyen Erdoğan, "Uluslararası mahkemelerde yargılanmalarını sağlayacak adımlar atacağız. Filistinlileri katleden yerleşimci denen teröristlerin her birinin uluslararası alanda bu sıfatla tanınması için çalışacağız.
 
Filistinlilerin evlerine, arazilerine el koymakla, günlük hayatlarını zorlaştırmakla kalmayıp onları sokaklarda alçakça katleden yerleşimci denen teröristlerin her birinin uluslararası alanda bu sıfatla tanınması için çalışacağız." (İLKHA) 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Meteorolojiden çiftçilere "zirai don" uyarısı
  • 19 ilde dolandırıcılara operasyon: 51 gözaltı
  • İzmir'de asayiş uygulaması: 400 gözaltı
  • İçişleri Bakanlığı: Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi
  • İş Yeri Hekimliği sınavı yapıldı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA