• Mardin17 °C
  • Diyarbakır14 °C
  • Batman13 °C
  • Şırnak11 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Kurum: Türkiye genelinde 443 millet bahçesi sayısına ulaştık
23 Nisan 2022 Cumartesi 13:28

Bakan Kurum: Türkiye genelinde 443 millet bahçesi sayısına ulaştık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Hamdolsun, 81 ilimizin tamamında, 922 ilçemizin ise hemen hemen yarısında, yaklaşık 70 milyon metrekare büyüklüğünde 443 millet bahçesi sayısına ulaştık." dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 100. Yıl Millet Bahçesi'nin temel atma ve ilk fidan dikim törenine katılarak bir konuşma yaptı.
 
Şehre sundukları 4 millet bahçesinin ardından, şimdi de 100. Yıl Parkı Millet Bahçesinin ilk fidanlarını, Malatya'nın toprağıyla buluşturduklarını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Kurum, "Malatya'mız için, Cumhurbaşkanımızın belirlediği yeşil kalkınma hedefi yolunda çok büyük bir adım olacak bu özel eserimiz; ülkemiz, milletimiz, gençlerimiz ve çocuklarımız için şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum." dedi.
 
Malatya'ya sadece çevre ve şehircilik alanında; 12 milyar liralık dev yatırımlar kazandırdıklarını ifade eden Kurum Bakanlık olarak; sadece son 4 yılda Malatya'ya 5 milyar lira tutarında yatırım gerçekleştirdiklerini kaydetti.
 
Elazığ merkezli depremden sonra Malatya'da 7 bin 7 konutun inşasına başladıklarını söyleyen Kurum, şu ana kadar 4 bin 387'sini teslim ettiklerini bildirdi. Kurum, kalanları da önümüzdeki aylarda teslim edeceklerini ifade etti.
 
Kurum, konuşmasının devamında Malatya'ya yapılan diğer yatırımları anlattı.
 
Türkiye genelindeki millet bahçeleri hakkında bilgi veren Kurum, "Hamdolsun, 81 ilimizin tamamında, 922 ilçemizin ise hemen hemen yarısında, yaklaşık 70 milyon metrekare büyüklüğünde 443 millet bahçesi sayısına ulaştık. Bunlardan 127'sini tamamlayarak milletimizin hizmetine sunduk. Diğer millet bahçelerimizin yapım çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor." ifadelerini kullandı.
 
Kurum, "Biliyorsunuz, Malatya'mızda da toplam 8 millet bahçesi projemiz vardı. Bunlardan dördünü; Çöşnük Beydağı, Sümer Park 1.Etap, Tecde Mahallesi ve Malatyaspor'umuzun zaferlerinin şahidi eski stadımızın yerinde yaptık.  Malatya Doğanşehir Vahap Küçük ve Beylerderesi Millet Bahçelerimizin yapımlarına süratle devam ediyoruz." diye ekledi.
 
Bakan Kurum, "Şimdi müjdemizi buradan verelim!" dedi ve şunları söyledi:
 
Eski stad yerinde 44 bin metrekarelik ikinci etabın ve Yeşilyurt Millet Bahçe'mizin de çok yakında yapımlarına başlıyoruz. Malatya'mız için şimdiden hayırlı uğurlu olsun.
 
Programda; Vali Aydın Baruş, AK Parti Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Ahmet Çakır ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından parkta ilk fidan dikimi gerçekleştirildi. (İLKHA)
Bu haber toplam 283 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA