• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zor günler geçiren okul servisi işletmecileri destek bekliyor
24 Kasım 2020 Salı 09:04

Zor günler geçiren okul servisi işletmecileri destek bekliyor

Pandemi nedeniyle aylardır çalışmamaları nedeniyle çok zor günler geçirdiklerini ifade eden okul servisi işletmecileri, hükümetten destek beklediklerini söylediler.
Araç sigortalarını, masraflarını ve çektikleri kredilerini ödeyemez duruma geldiklerini belirten okul servisi işletmecileri, ellerindeki araçları tek tek satmak zorunda kaldıklarını vurguladılar.
 
Büyük bir sıkıntı içinde olduklarına işaret eden okul servisi işletmecileri, devletten faizsiz kredi talebinde bulundular.
 
“Herhangi bir yardımda bulunulmadı”
 
Büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya olduklarını belirten servis işletmecisi Mehmet Salih Doğru, “Okullar kısa bir süre açıldı sevindik fakat pandemi nedeniyle tekrar kapandı. Okulların açılması sürecinde çalışanlarımızı çağırdık ama şu anda onları çalıştıramıyoruz. Onların sigortalarını, araçların sigortalarını, masraflarını yaptık, tekrar okullar kapandı. Bizler gerçekten mağdur olduk.” dedi.
 
Devletten destek beklediklerini ifade eden Doğru, “Faizsiz kredi verilmesini istiyoruz. Okul servisi olarak çok zor durumdayız. Bütün masraflarımızı yapıyoruz. Sigortalarımızı, pullarımızı ödüyoruz. Şoför maaşı, elemanların maaşı, yazıhanenin giderini ödüyoruz ama gelir yok. Gelirimiz sıfırdır. Bu konuda devlet bize herhangi bir yardımda bulunmadı. Devletten yardım talep ediyoruz. Faizsiz kredi, hibeli kredi istiyoruz.” diye konuştu.
 
“Faizsiz kredi verilmesini istiyoruz”
 
Bir diğer işletmeci Veysi Vurulmaz, okul servisleri olarak pandemi sürecinden beri 8 aydır çalışamadıklarını kaydetti.
 
Yaşadıkları mağduriyet nedeniyle araçlarını satmak zorunda kaldıklarını vurgulayan Vurulmaz, şöyle devam etti:
 
“Son bir ayda okullar kısmen açıldı ve şimdi tekrardan kapandı. 15 Mart 2020’den beri ne yazık ki bütün araçlarımızı parka çektik. Devletten 1 yıllık hibe desteği veya esnaf kefaletten bize faizsiz kredi verilmesini istiyoruz. Şu anki süreçte bizim hiçbir firmamız kendi sigortalarını, MTV, araç kaskolarını ödeyemez duruma gelmişler. Firmalar daha önce esnaf kefaletten ve banka kredilerinden yararlanmışlar ama şu anda ödeyemez durumdalar. Mecburen eldeki araçlarımızı tek tek satmak mecburiyetinde kalıyoruz. Bu konuda çok büyük bir sıkıntımız var.”
 
“Ciddi alamda büyük zorluk yaşamaktayız”
 
Giderlerini ödeyemez duruma geldiklerini belirten işletmeci Halim Arburşu, “Okul servisleri olarak yaklaşık 9 aydır hiçbir faaliyet göstermemekteyiz. Okulların açılacağına dair ciddi hazırlıklar yaptık. Gerekli personel, araç bakımı, kaskolarımız ve trafik sigortalarımızın hepsini tamamladık ama maalesef pandemi süreci okulların tekrar kapanmasına neden oldu. Türkiye’de ciddi anlamda birçok kişi okul sevisi işini yapmaktadır. Okul servisi sektörü olarak ciddi alamda büyük zorluk yaşamaktayız. Şu an araç kredilerimizi, kaskolarımızı ve trafik sigortalarımızın hiçbirini ödeyemeyecek duruma geldik.” ifadelerini kullandı.
 
“Acilen bir çalışma yapılmalı”
 
Dayanacak güçlerinin kalmadığına işaret eden Arburşu, “Maalesef ticari araçlarımızı bile artık satamaz duruma geldik. Çünkü Türkiye’de bütün taşımacılık faaliyetleri durmuş durumda olduğu için araçlarımızı da satamıyoruz. Devlet büyüklerinden ciddi anlamda beklentilerimiz var. Devletten faizsiz kredi ya da borçlarımızın ertelenmesi yönünde ciddi bir destek istiyoruz. Çünkü bu sektörün artık dayanacak gücü kalmadı. Batman genelinde 350 araç okul servis işi yapmaktadır. Hepsi de şu anda çok sıkıntı çekmektedir. Tabu araçların yanında çalışan yardımcı personeller de var. Bunların hepsi şu anda bir boşluk içerisinde beklemektedir. Yetkililerden beklentimiz acilen bir çalışmanın yapılması ve bu sektörün sorunlarına çözüm bulmalarıdır.” dedi.(İLKHA)
Bu haber toplam 555 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA