• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zor günler geçiren esnaf umudunu bayramın son 3 gününe bağlıyor
26 Temmuz 2020 Pazar 09:04

Zor günler geçiren esnaf umudunu bayramın son 3 gününe bağlıyor

Covid-19 salgını nedeniyle Ramazan Bayramı'nda bekledikleri hareketliliği bulamadıklarını ve bundan dolayı da umutlarını Kurban Bayramı'na bağladıklarını belirten Diyarbakırlı esnaf, Kurban Bayramına hazır olduklarını söylediler.
Kurban Bayramı'nda olası sokağa çıkma yasağı ve seyahat kısıtlaması durumunda mağdur olacaklarını belirten esnaf, işlerinin normale dönmesini ve satışlarının artmasını bekliyor.
 
Kurban Bayramı'na birkaç gün kala satışların artmasını beklediklerini söyleyen esnaf Kemal Budak, "Bayrama bir hafta kaldı. Tüm hazırlığımız yapmışız ama işlerimizde şu an bir durgunluk var. 2-3 güne kadar işlerimizin yoğunlaşmasını bekliyoruz. Bayramlar eskisi gibi değil. Eskiden yoğunluktan dolayı kaldırımlarda dahi tezgâh açıyorduk ve kaldırımlardan vatandaşlar dahi geçemiyordu. Şimdi ise bayrama bir hafta kaldı ama çarşı dahi boştur. Boş olmasının sebeplerinden biri de Covid-19’dur. Geçen Ramazan Bayramı’na 3 gün kala yasak konulmuştu.  Bir kesim bölgelerde halk yasak olacak mı, olmayacak mı şüphesine girmiş durumda. 1-2 güne bir yasak gelmezse pazartesi günü çarşının kalabalık olmasını bekliyoruz.  İşlerimiz Allah’a çok şükür iyiye gidiyor." dedi.  
 
"Müşteriler Covid-19’dan dolayı 4-5 parça elbise denememeli"
 
Müşterilerine Coronavirus’ü dikkate alarak alışveriş yapmalarını öneren Budak, "Müşterilerimiz geldiği zaman maske ve sosyal mesafeye uymalarını istiyoruz. Müşteri bir şey alacağı zaman daha önceden beğendiği eşyayı alsın. Covid-19’dan dolayı 4-5 parça denemeden alması toplum için daha faydalı olacaktır." ifadelerini kullandı.
 
"Geçen bayram işler düşüktü İnşallah bu bayramda yoğunluk olur"
 
Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda işlerinin düşük olduğunu söyleyen Hasan Yılmaz, bütün umutlarını Kurban Bayramı'na bağladıklarını belirtti.
 
Yılmaz, "Geçen Ramazan Bayramı’nda yasaktan dolayı 3 kilogram şeker alan müşterilerimiz bir kilogram alıyordu. 2 kilogram lokum alan yarım kilogram alıyordu. Geçen bayram işler düşüktü. Biz bayram hazırlığımızı yapmışız. 5-6 ton lokum ve şeker almışız ve inşallah bu bayramda satarız." şeklinde konuştu.  
 
"Tavsiyemiz, müşterilerin şimdiden bayram alışverişlerini yapmalarıdır"
 
Vatandaşların alışverişi son güne bıraktığını bundan dolayı Covid-19 tedbirlerine uymadığını belirten Yılmaz, "Vatandaşlar alıverişlerini son günlere bıraktıkları için bayağı kalabalık oluyor. Sosyal mesafe kuralları çiğneniyor. Şu anda da gelen oluyor ama genelde vatandaş son 3 güne bırakıyor. Bizim tavsiyemiz, müşterilerin şimdiden bayram alışverişlerini yapmalarıdır.  Son güne bırakmamalarıdır. Son güne bıraktıkları için çok kalabalık oluyor." diye konuştu.  
 
"Bayram alışverişi geçen bayrama göre biraz daha iyi geçiyor"
 
Vatandaşların alışverişi son güne bırakmaması gerektiğini belirten Sedat Kaya şunları kaydetti:
 
Bayram alışverişi geçen bayrama göre biraz daha iyi geçiyor. Vatandaşlar bayram alışverişi son 3 güne bıraktığından dolayı yoğunluk son günlerde oluyor. Halk şimdiden alışverişlerini yaparlarsa son günlerde bayram kalabalığı olmayacak. İnşallah Coronavirus (Covid-19) salgını biter ve eski bayramlar gibi büyüklerimizle, küçüklerimizle toplum olarak bir arada bu bayramı yaşarız.
"Bayram yoğunluğu 1-2 gün olur"
 
Ramazan Bayramı’nda yasaktan dolayı işlerinin çok sıkıntılı geçtiğini belirten Mürsel Omay, bu bayramda yasağın olmaması gerektiğini söyledi.
 
Omay, "Bu bayramda şu anlık yoğunluk yok ama umudumuzu kaybetmemişiz. Bayram yoğunluğu 1-2 gün olur. İnşallah eski bayram coşkusu geri gelir. Eski bayramlarda buralar hep yoğundu. Ama şimdi bayrama kısa bir süre kalmasına rağmen çarşıda yoğunluk yok. Bunun sebebi de Coronavirus nedeniyle millet çalışamıyor. Çalışmadığı için de millette para yok. Para olmayınca da alışveriş olmuyor. Geçen bayramda yasak olduğu için çok sıkıntı çektik. Bu bayramda yasak olmaması gerekir çünkü esnafların durumu pandemiden dolayı çok kötü olmuş." dedi.
 
"Bayram arifesinde yoğunluk bekliyoruz"
 
Tatlı siparişlerinin son güne bırakılmaması gerektiğini belirten Adnan Melih Barut, "Coronavirus'ten dolayı biz üretimine ve paketleme konusunda çok dikkat ediyoruz. Şu anda bizim tatlı satışlarımız yavaş yavaş başladı. Bayram arifesinde yoğunluk bekliyoruz. İnşallah bu bayramda güzel bir satış yaparız. Müşterilerimizden isteğimiz arife gününü beklemeden gelip alışverişlerini yapmalarıdır. Böyle yapmaları durumunda virüsün yayılmasının önüne geçilebilir." İfadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 1338 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA