• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yüzlerce motosikletli Filistine destek için konvoyda buluştu 
27 Kasım 2023 Pazartesi 09:24

Yüzlerce motosikletli Filistin'e destek için konvoyda buluştu 

Siirt'te yüzlerce motosikletli, siyonist işgalcilerin Filistin'deki katliamları kınamak ve direniş cephesinin işgalcilere karşı direnişine destek olmak amacıyla motosiklet konvoyu oluşturdu.
Siirt'te yüzlerce motosikletli, siyonist işgalcilerin Filistin'deki katliamları kınamak ve direniş cephesinin işgalcilere karşı direnişine destek olmak amacıyla motosiklet konvoyu oluşturdu.
 
15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplanan çok sayıda gönüllü motosiklet grubu ve motosiklet sürücüleri Filistin’e destek konvoyu oluşturdu.
 
Sosyal medya üzerinden organize olan birçok motosikletlinin destek verdiği farkındalık etkinliği, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında başladı.
 
"Destek Sürüşü" öncesi düzenledikleri etkinlik ile ilgili konuşan motosikletliler, siyonist işgalcilerin saldırılarını hiçbir zaman unutmadıklarını, Filistinli Müslümanların her daim yanlarında olduklarını göstermek için bu etkinliği düzenlediklerini söylediler.
 
"Amacımız Filistin'de yaşanan katliamlara ses olmak"
 
Filistin'de yaşanan katliama bir bakış açısı, farkındalık oluşturmak amacıyla motorcu arkadaşlarıyla bir araya geldiklerini ifade eden Talip Yan, "Amacımız Filistin'de yaşanan katliamlara ses olmak toplumda motorcular genelde serseri umursamaz insanlar olarak gösterilir ama biz Siirt'teki motorcular olarak yaşanan katliam ve zulme ses olmak için toplandık. Amacımız İnsanlarda bilinç, farkındalık, Filistin'e ses olmak, katliamı duyurmak. Ne yazık ki bazı insanları ne yapsak ta memnun edemeyiz. Sokağa çıksak savaşı mı durduracaksınız, boykot yapsak boykotla bir yere varamazsınız, slogan atsak kendinizi yoruyorsunuz diyorlar.  Atılan bütün çamurlara rağmen duyarlı motorcu kardeşlerimle bir araya gelip Filistin bayraklarıyla insanlara tekrar Filistin'i hatırlatmaya geldik. Düşünsenize hiçbir insan sokağa çıkmıyor, hiçbir Allah'ın kulu tepki vermiyor, sokağa inmiyor. Bunu düşündüğünüz zaman çok karanlık bir his çıkıyor insanın içinde ama insanların sokağa çıkması, dünyanın birçok yerinde Yahudi olanların bile israilin yaptığı zulmü kınaması bir şeylerin değiştiğine işarettir." dedi.
 
"Şu anda elimizden gelen en önemli şey, boykota devam etmek"
 
Katliamlara tepki vermek ve ses getirmek amacıyla konvoya katıldığını ifade eden Mustafa Bakkil, "Motorcu arkadaşlarda gurup halinde sürüş düzenlemeye karar verdik. Elimizden bir şey gelmiyor ama en azından bizi görenler bir farkındalık oluşturacağını düşünüyoruz. Şu anda elimizden gelen en önemli şey boykota devam etmek, sonuçta elimize silah alıp savaşamıyoruz. Bu nedenle elimizden ne gelse onu yapmamız gerekiyor. İnsanlar bizim destek verdiğimizi görsün, örnek olsun diye bu şekilde bir sürüş konvoyu düzenledik." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA