• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YKS, Mazıdağında ilk kez düzenlenecek
01 Haziran 2023 Perşembe 08:17

YKS, Mazıdağı'nda ilk kez düzenlenecek

Mardin’in Mazıdağı ilçesi okullarında daha önce yapılmayan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk kez ilçede de düzenleneceği belirtildi.
Mardin’in Mazıdağı ilçesi okullarında daha önce yapılmayan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk kez ilçede de düzenleneceği belirtildi.
 
Mazıdağı Kaymakamı/Belediye Başkan Vekili Mustafa Görmüş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şah Aydıner’in çabaları sonucunda, ilçemizde ilk kez Yüksek Öğretim Kurumlar sınavı (YKS) düzenlenecek.
 
YKS'nin bu yıl ilçede yapılacak olmasıyla birlikte sınavlara giren adaylar uzun yolculukların verdiği yorgunluk ve stresten kurtulacaklar.
 
Önceki yıllarda adaylar, sınavlara girebilmek için çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kalıyordu.
 
Bu durum öğrencilerin sınav başarısı açısından büyük bir dezavantaj olmakla birlikte aileleri için de büyük bir külfetti. Aileler, çocukları ile birlikte günler öncesinden adayların sınava girecekleri yerlere gidip yakınlarının evlerinde ya da öğrenci yurtlarında konaklamak zorunda kalıyorlardı.
 
Öğrenciler ve veliler üniversitelere girişte uygulanacak olan sınavların ilçede yapılması için yapılan girişimlerin olumlu sonuçlanmasını büyük bir memnuniyetle karşılayacaklardır. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA