• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yıldırım: Gençlere ulaşma noktasında Hazreti Peygamberin metodunu uygulamalıyız
24 Mayıs 2022 Salı 09:35

Yıldırım: Gençlere ulaşma noktasında Hazreti Peygamberin metodunu uygulamalıyız

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, gençlere ulaşma noktasında Hazreti Peygamberin metodunu uygulamamız gerektiğini söyledi.
Şırnak İl Müftülüğü tarafından “Aile Haftası” münasebetiyle  “Dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak” konulu düzenlendi.
 
Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
İl Müftüsü Mehmet Taştan açılış konuşmasını gerçekleştirdikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, gençleri ve aileyi dijital ortamlardan koruma yöntemlerini aktardı.
 
Yıldırım, ''Çocuklarımız cep telefonuyla, bilgisayarla bizden daha fazla arkadaşlık yapıyorlar. Bizden kopmuşlar. Buna rağmen bu karamsar tablo bizleri ye’se sevk etmemelidir. Endişeye gerek yoktur. Bu din Yüce Allah’ın garantisi altındadır. Ancak bizim endişe etmemiz gereken şey şudur: Bizim bu tablodaki hissemiz katkımız nedir? Bu soruyu kendimize sormamız gerekiyor. Özellikler gençlere ve çocuklara karşı onları kazanma noktasında neler yapıyoruz. Bu durumda yine Peygamber Efendimizi örnek almamız gerekiyor." dedi
 
Gençlerin gündemine girilmesi gerektiğini belirten Yıldırım, “Gençler bizden ne istiyor gündemlerinde neler var. Onların gündemine girmemiz gerekiyor. Onlar mutlu ve rahat bir hayat istiyorlar. Bu onları dinsiz yapmıyor. Onları din karşıtı yapmıyor. Buradaki asıl problem onlara ulaşma noktasındadır. Bizler Hazreti Peygamberin hayatını yaşamak suretiyle örneklik boyutu üzerinden birçok şeyi başarabiliriz. Çocuklara, gençlere o tohumu ekince kırk yıl sonra bunun sonucu görülecektir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 960 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA