• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yetimler Vakfı yüzlerce yetime kırtasiye yardımında bulundu
13 Eylül 2023 Çarşamba 09:17

Yetimler Vakfı yüzlerce yetime kırtasiye yardımında bulundu

Yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, Siirt'te yüzlerce öğrenciye kırtasiye yardımlarını ulaştırmak üzere çalışma başlattı.
Yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, Siirt'te yüzlerce öğrenciye kırtasiye yardımlarını ulaştırmak üzere çalışma başlattı.
 
2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde "Bir Yetimi De Sen Okut" sloganıyla başlattığı kırtasiye yardımı kapsamında dağıtım sürecine giren Yetimler Vakfı, ailelerle beraber yetim öğrencilerin de yüzlerini güldürmeye devam ediyor.
 
Önceki yıllarda da yürüttüğü kırtasiye yardımları kapsamında yüzlerce aileye ulaşan Yetimler Vakfı Siirt Temsilciliği, bu sene daha fazla yetime ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.
 
Yetimler Vakfı, hazırladığı kırtasiye paketi içerisinde çantasından lazım olabilecek defter çeşitlerine, kalem-silgi gibi ürünlerden etkinliklerde kullanılabilecek yapıştırıcı ve boya türlerine kadar her nevi malzemeyi barındırıyor.
 
Yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı Siirt Temsilcisi Bülent Yüksek, bu yıl sürdürdükleri kırtasiye yardımlarını geniş kitlelere ulaştırma gayretiyle çalıştıklarını belirtti.
 
"Yetimler pahalılıktan dolayı kırtasiye malzemesine ulaşmada çok daha zorluk çekiyor"
 
Yetimler Vakfı Siirt Temsilcisi Bülent Yüksek
 
Daha önce de hem gıda hem de nakdi yardım olmak üzere yetimlerin genel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Yüksek, "Okullar açıldı, bugün bütün haber kanallarında tek gündem kırtasiye ürünlerinin pahalılığı, durumu orta olan, zengin olan da pahalılıktan şikâyet ediyor. Bu noktada bizim ilk aklımıza gelen yetimlerin durumu, yetim ailelerin çocukları ise pahalılıktan dolayı kırtasiye malzemesine ulaşmada çok daha zorluk çekiyor." dedi.
 
"Yetimlerin tebessümü bizlere mutluluk olarak yeter"
 
Yetim ailelerin çocuklarına kırtasiye malzemesi ulaştırma noktasında çalışma başlattıklarını ifade eden Yüksek, "Allah hayırseverlerimizden razı olsun Siirt Yetimler Vakfı olarak bugün 66 çocuğumuza hem kırtasiye hem de çanta yardımında bulunduk. Ekonomik sıkıntının olduğu bu dönemde yetimlerimize yardımcı olmasak yetim çocuklar okulda diğer çocukların elinde o kalemi, silgiyi ve çanta gördüğünde mahzun olacaklardı. Onlar mahzun olmasınlar diye bizler bu çalışmayı başlattık ve çalışmalar halen de devam ediyor. Yetimlerin tebessümü bizlere mutluluk olarak yeter." ifadelerini kullandı.
 
"3 defter, 1 silgi ve kalem aldım 900 lirayı aştı, kızımın geri kalan ihtiyacını alamadım"
 
10 yıldan fazla bir süredir Yetimler Vakfı'nın kendisine ve çocuğuna yardım ettiğini ifade eden Sabahat Özgen, "Gıda, giyim, ayakkabı, kırmızı et her türlü yardımda bulundular. Fitre, zekât, sadaka verdiler, şükranlarımı sunuyorum, Allah onlardan razı olsun. Kırtasiye malzemesi almaya gittim 3 defter, 1 silgi ile kalem aldım 900 lirayı aştı. Kızımın geri kalan ihtiyacını alamadım. Siirt Yetimler Vakfı, Kızımın eksik kalan kırtasiye malzemelerini tamamlayacaklar. Hayırseverlerden Allah razı olsun, Allah Peygamber Efendimize komşu eylesin," duasında bulundu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA