• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yetimler Vakfı Siirtte yardım sayısını 2 katına çıkardı
29 Mayıs 2023 Pazartesi 10:30

Yetimler Vakfı Siirt'te yardım sayısını 2 katına çıkardı

Yetimler Vakfı, hayırseverlerin sunmuş olduğu desteklerle aileleri sevindirmeye devam ediyor. Hayırseverlerin teveccühünü kazanan Yetimler Vakfı Siirt Temsilciliği, yardımda bulunduğu yetim ve muhtaç sayısını 2 katına çıkardı.
Yetimler Vakfı, hayırseverlerin sunmuş olduğu desteklerle aileleri sevindirmeye devam ediyor. Hayırseverlerin teveccühünü kazanan Yetimler Vakfı Siirt Temsilciliği, yardımda bulunduğu yetim ve muhtaç sayısını 2 katına çıkardı.
 
Yetim, öksüz ve kimsesiz ailelere yönelik yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, Siirt'te yüzlerce aileye gıda kolisi yardımında bulundu.
 
İhtiyaç sahibi yetim, öksüz ve kimsesiz ailelere yönelik yurtiçi ve yurtdışında yardım faaliyetleri yürüten Yetimler Vakfı, Siirt'te tespit ettiği yaklaşık 80 yetim aileye düzenli gıda ve nakdi yardım faaliyetinde bulunuyor.
 
Her ay düzenli olarak yaptıkları yardımı 2 katına çıkardıklarını ifade eden Yetimler Vakfı Siirt Temsilcisi Bülent Yüksek, "Hem yetimlerimizin sayısını arttırdık hem de yardımları. Bugün de 80'e yakın aileye gıda kolisi yardımında bulunacağız. Malumunuz Ramazan ayında da yetimlerimize hem iftar vermiştik hem de gıda ihtiyaçlarını gidermiştik. Bayramda da yetimlerin büyük bir çoğunluğunu baştan aşağıya giydirmiştik. Bugün ise ailelerimizi geziyor ve hazırladığımız gıda kolilerini teslim ediyoruz. Bunun yanında yeni ailelerinde tespitini gerçekleştiriyoruz." bilgisini paylaştı.
 
"Yetimleri sevindirmemiz topluk olarak Allah'ın bize yüklediği bir vazifedir"
 
Müslümanların en önemli kriterinin yetim ve muhtaçları gözetmek olduğuna dikkat çeken Yüksek, "Oruç tutmak, namaz kılmak, dua etmek kolay olabilir ama bu gün elimizi cebimize atmamız ve bu yardımı yaparak yetimleri sevindirmemiz toplum olarak Allah'ın bize yüklediği bir vazifedir. Bir yetimin başını okşamak bile güzel bir sevapken, cennete götürecek bir yolken, varın siz düşünün bir yetimin karnını doyurduğunuzda, giyimini siz karşıladığınızda ve siz onu mutlu ettiğinizde öz güvenli bir birey olarak karşımıza çıkacaktır." şeklinde konuştu
 
"Toplumun yardım bilinci iyi seviyede ve bizim bunu daha da arttırmamız lazım"
 
Yetimler Vakfı Siirt Temsilcisi Bülent Yüksek
 
Yetim aileleri sahipsiz bıraktığımızda toplumun daha duyarsız bir hale geleceğini ifade eden Yüksek, "Bugün toplum hırsızlık, ahlaksızlık ve ahlaki erdemlerin zayıflamasından şikâyet ediyor. Bize düşen bu toplumu ihya etmemiz. Bunu yolu sadece sözlü ve boş vaatlerle olmaz. Bizim toplumun içinde olmamız, yetim ve fakirlerimize dört elle sarılmamız lazım. Bizim ayakta durmamızın yegâne temeli, amacı budur. Tabi bizim bu noktada teşekkür edeceğimiz yardım severler var. İşini rutine bağlamış, nasıl ayın 15'inde maaşını alıyorsa, aynı şekilde yetime, fakire bir kısım parasını direk Yetimler Vakfına gönderiyor. Bizim böyle güzel insanlara ihtiyacımız var. İşin en güzel tarafı da hayırseverler bazen bize eşlik de ediyorlar. Gelip kendileri yardımı teslim ettiklerinde ve yetimlerin yüzlerindeki gülümsemeyi gördüklerinde bu onları hem mutlu ediyor hem de başkalarına öneriyorlar. Bu noktada toplumun yardım bilinci iyi seviyede ve bizim bunu arttırmamız lazım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA