• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Yetim gülerse Cizre güler” etkinliğiyle bin 500 yetime bayramlık elbise alındı
27 Nisan 2022 Çarşamba 11:13

“Yetim gülerse Cizre güler” etkinliğiyle bin 500 yetime bayramlık elbise alındı

Cizre Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa yaptığı çalışmayla, Cizreli hayırseverlerin desteğiyle bin 500 yetim çocuğa bayramlık elbise alınarak yetimler sevindirildi.
Şırnak’ın Cizre ilçe müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2015 yılından itibaren geleneksel hale getirdiği ve Cizreli hayırseverlerin de desteğiyle bayram öncesi yetimlere giyim yardımı yapıldı.
 
Yetimlerle beraber elbise seçen ve onlarla yakından ilgilenen Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran, hedeflerinin daha çok yetime ulaşmak olduğunu aktardı.
 
“Cizreli Hayırseverlerin desteğiyle bu yardımları yapıyoruz”
 
Baran, “Yetim gülerse Cizre güler sloganıyla başlatmış olduğumuz yetimleri giydirme projemize başlamış bulunmaktayız. 2015 yılında başlattığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz bayram öncesi yetim giydirme etkinliğinde ilk yıl bin 800 yetim kardeşimize bayramlık elbise aldık. Bu yıl da Cizreli hayırseverlerimizin destekleriyle bin 500 yetim kardeşimize inşallah bayramlık elbise alacağız. Bu faaliyetimizi yaparken Cizreli hayırseverlerin katkılarıyla yapıyoruz. Her yetim kardeşimiz için anlaşma yaptığımız mağazalarda 180 TL’lik giyim yapıyoruz. Bu yetim kardeşlerimiz gelip kendileri elbiselerini seçip beğeniyor. Şube müdürümüz Mehmet Karataştan, Murat Denli ve Şükrü Aşan arkadaşlarımızın koordinesinde 20 kişinin üzerinde bir ekip var. Her gelen Yetim kardeşimizle özel ilgileniyoruz. Hayırseverlerimiz destek olursa biz bin 500 sayısının üzerine çıkmak istiyoruz. Hayırseverlerimiz bize teveccüh gösterip yetim kardeşlerimize daha fazla yardımcı olmamıza vesile olacaklardır.” ifadelerini kullandı.
 
“Bizler referansımızı Kur'an'dan ve sünnetten alıyoruz”
 
Yetimlerle hemhal olmaya devam edeceklerini belirten Baran, “Allah bize yetimler hakkında iyi davranmamızı öğütüyor. Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir yetimin başını okşadığınızda o yetimin başındaki kıl tanesi kadar size istiğfar edilecektir diyor. Bizler referansımızı Kur'an'dan alıyoruz, referansımızı sünnetten alıyoruz. Halkımızın bize teveccühü ile bu manada biz gereken tüm çabalarınızı yapmaya devam edeceğiz. Faaliyetimiz Cizre Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Cizre Şubesi’nin ortak projesidir. Her yıl ‘Yetim gülse Cizre güler’ sloganıyla yetim kardeşlerimizle hemhal olmaya devam edeceğiz.” dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 1166 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA