• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeniden Refah Partisi İstanbul kongresini gerçekleştirdi
14 Mart 2022 Pazartesi 09:34

Yeniden Refah Partisi İstanbul kongresini gerçekleştirdi

Haliç Kongre Merkezi’nde "Türkiye’yi yönetmeye dünyayı değiştirmeye hazırız" sloganıyla gerçekleşen Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığı 2'nci Olağan Kongresini gerçekleştirdi.
Kongrede konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, “Bugün dünyanın baş şehri İstanbullumuzda Sultan Fatih’in 70 parça gemiyi karadan yürüttüğü Haliç’in tam ortasında adeta iktidara yürüyüş kongremizi gerçekleştiriyoruz. Bu muazzam kongreyi bizlere nasip eden Cenab-ı Allaha sonsuz şükürler ediyorum. Cenabı Allah bu kongremizi en büyük hayırlara vesile kılsın, milletimizin İslam âleminin ve 7 milyar insanın kurtuluşuna vesile olacak toplantılardan birisi olmasını nasip eylesin.” dedi.
 
"Gardiyan devlet yerine garson devlet anlayışını hâkim kılacağız"
 
İktidara geldiklerinde gerçekleştirecekleri hedeflerinden bahseden Erbakan, “Bir defa Yeniden Refah iktidarında devlet bütçesi mutlaka denk bütçe olarak organize edilecek. Sadece bakanlıklar ve hükümet değil, bütün kamu kuruluşları ve belediyeler denk bütçe yapmak zorunluluğuna tabi tutulacak. Kimse gelirinden daha fazla harcama yapamayacak. Dar gelirli milyonlara kaynak aktarılacak. Milyonlarca işsize iş ve istihdam imkânı oluşturacağız. Erbakan hocamızın ağır sanayi hamlesinden tam 45 sene sonra yeniden topyekûn üretim, istihdam, ihracat, sanayi ve yüksek teknoloji hamlesini başlatacağız. 10 milyon işsizimize, bir buçuk milyon diplomalı işsizimize iş, istihdam imkânı oluşturacağız. İstihdam ve ihracat odaklı bir ekonomi modelini hayata geçireceğiz. Bu ülkeyi tarım alanında 100 milyar dolar ihracat yapan ülke haline getireceğiz. Bütün Orta Doğu‘yu da doyuran bir ülke haline geleceğiz. AR-GE ve teknolojiye en önemli teşvikleri ve destekleri sağlayacağız." ifadelerini kullandı.
 
"İşçi, memur, emekli maaşlarına yüzde 100 zam yapacağız"
 
İktidara geldiklerinde devlet bütçesinin denk bütçe olarak organize edileceğini vurgulayan Erbakan, “Kimse gelirinden daha fazla harcama yapamayacak. Borçla, zamla, vergiyle devletin ve milletin varlıklarını satıp yok ederek milli kaynak paketlerimizle kaynak üreteceğiz. Bu kaynak dar gelirliye aktarılacak, milyonlarca işsizimize iş ve istihdam olanağı oluşturacağız. İktidara gelir gelmez yapacağımız ilk iş işçi, memur, emekli maaşlarına yüzde 100 maaş zammı yapacağız” şeklinde konuştu.
 
Erbakan son olarak, “Adalet için biz varız, refah için biz varız, huzur ve barış için biz varız, insan hakları için biz varız, yaşanabilir bir Türkiye’yi kurmaya hazırız. Yeniden büyük Türkiye’yi kurmaya hazırız. İslam birliğini kurmaya hazırız. Yeni bir dünyayı kurmaya hazırız, kurtuluşa ancak milli görüşle ulaşılır.” dedi.
 
Kongrede tek aday olan partinin İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi yeniden seçildi. (İLKHA)
Bu haber toplam 251 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA