• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeni yılın ilk sabahında vatandaşlar Ayasofya Camiinde buluştu
02 Ocak 2023 Pazartesi 08:07

Yeni yılın ilk sabahında vatandaşlar Ayasofya Camiinde buluştu

İstanbul İl Müftülüğü tarafından organize edilen, "Gençlerle Sabah Namazı Buluşması" etkinliği kapsamında 2023 yılının ilk gününde Ayasofya-i Kebir Camii Şerifinde sabah namazında vatandaşlar bir araya geldi.
İstanbul İl Müftülüğü tarafından organize edilen, "Gençlerle Sabah Namazı Buluşması" etkinliği kapsamında 2023 yılının ilk gününde Ayasofya-i Kebir Camii Şerifinde sabah namazında vatandaşlar bir araya geldi.
 
Programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da katıldı. Burada sabah namazını kıldıran ve Kur’an-ı Kerim okuyan Erbaş, namaz sonrası yaptığı konuşmada, Kur’an-ı Kerim’de yer alan Lokman Peygamberin oğluna nasihatini hatırlatarak, şunları söyledi:
 
"Lokman aleyhisselam Kur’an-ı Kerim’de örnek verilen ve öyle olmamız istenen ulu Peygamberlerden birisidir. O evladını karşısına alır ve nasihat ederdi. Cenab-ı Hak bizim de tıpkı Peygamberler gibi ve Kur’an’ı Kerim’de örnek verdiği şahsiyetler gibi olmamızı, onları örnek almamızı istiyor. Lokman aleyhisselam çocuğuna; ‘Yavrucuğum’ hitabında bir tatlılık, bir güzellik var. Bizler de çocuklarımızı karşımıza alıp ona bağıra çağıra değil güzellikle, müjdeleyerek, sevdirerek, sevgi dolu cümlelerle konuşmalıyız. ‘Yavrucuğum senin yapmış olduğun bir amel gözle görülmeyecek kadar küçük dahi olsa, sert kayaların arasında olsa, göklerde ve yerlerde olsa, her nerede olursa olsun Allah onu senin karşına mutlaka getirecektir. Burada Lokman aleyhisselam çocuğuna önce ahiret inancını öğretiyor."
 
Erbaş, insanlara dünyada yaptığı her şeyin ahirette kendisine gösterileceğini belirterek, "Amel defterlerimiz ahirette karşımıza getirilecek ve ‘Oku bakalım kitabını’ denilecek. İşte o zaman göreceğiz. Biz dünyada neler yapmışız veya yapmamışız. Hangi iyilikleri yapmışız veya kötülükleri yapmışız. Hepsi karşımıza getirilecek." dedi.
 
Ebeveynlere, çocuklarına her zaman nasihat etmeleri yönünde tavsiyede bulunan Erbaş, "Onların inanç, ibadet esaslarına ve ahlaki kurallara uyarak yaşamaları için usanmadan, üşenmeden nasihat etmeye gayret edelim." diye konuştu.
 
Peygamber Efendimizin; "Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız ve müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz" hadis-i şerifini hatırlatan Başkan Erbaş, günümüzde bu eğitim metodunun eğitim bilimcilerin de hemfikir oldukları en güzel eğitim-öğretim metodu olduğunu bildirdi.
 
Erbaş, "Bir gencin, çocuğun yüreğinde, Allah sevgisi, Peygamber sevgisi, vatan, ezan, bayrak, insan sevgisi yeşerirse bu bizim için en büyük kazanımlardan birisidir. Ama tersi olursa bizim yüzümüzden kalbinde zerre kadar bir soğukluk oluşursa bu da bizim kaldıramayacağımız kadar büyük bir vebal olur." ifadelerini kullandı.
 
İyi insan olabilmek için ibadet edilmesi gerektiğini dile getiren Erbaş, "Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de; ‘Namaz insanı bütün kötülüklerden uzak tutar’ buyurmaktadır. Oruç bir kalkandır, insanları kötülüklere karşı korur. Bir de şükretmek için ibadet ediyoruz. Güneş, yağmur, bulut, meyveler, sebzeler, sular bizim için yaratılmış nimetler. Tüm bu nimetler için namaz kılmaya değmez mi, oruç tutmaya, ibadet etmeye değmez mi? İşte İslam’ın ibadet anlayışını böyle düşünelim." değerlendirmesinde bulundu.
 
Konuşmasının ardından dua eden Erbaş, ardından gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. (İLKHA) 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA