• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yeni bir İpekyolunun temelleri atılıyor
23 Mart 2023 Perşembe 07:45

Yeni bir İpekyolu'nun temelleri atılıyor

Sabah saatlerinde Diyarbakır'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek yeni bir "İpekyolu'nun" da temellerinin atıldığını söyledi.
Sabah saatlerinde Diyarbakır'a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek yeni bir "İpekyolu'nun" da temellerinin atıldığını söyledi.
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Vali Ali İhsan Su ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) değerlendirme toplantısı yaptı.
 
Irak Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani'nin Türkiye ziyaretine değinen Bakan Karaismailoğlu, temelleri atılan yeni bir İpek Yolu'nun dünyadaki dengelerini değiştirebilecek bir atılım olduğunu söyledi.
 
Bakan Karaismailoğlu, "Bir taraftan depremle mücadele ederken bir taraftan da 81 ilimizde yatırımlar devam ediyor. 100 yılda yapılacak işleri 20 yıla sığdırmış bir hükümet olarak üzerimize düşenin çok daha fazlasını hızlı bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Türkiye geneline yayılmış olan 5 bin şantiyemizden hiçbiri durmadı. Orada da işlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Bir taraftan biten projelerimizin deprem gündemi nedeniyle açılışlarını yapmadan vatandaşımızın kullanımına açıyoruz. Bir taraftan da işlerimizi hızlıca devam ettiriyoruz. Çünkü bizim büyük hedeflerimiz var. 2053 ulaştırma ve lojistik master planı çerçevesinde yatırımlarımız artarak devam edecektir." şeklinde konuştu.
 
Irak Başbakanın Türkiye ziyaretine değinen Bakan Karaismailoğlu, "Hakikaten dünyada dengeleri değiştirebilecek bir lojistik koridor konusunda, kendileriyle daha önce de görüşmelere yapmıştık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde özellikle yeni bir 'İpek Yolu'nun temelleri atılıyor şu anda. Özellikle Basra Körfezi ile Bağdat'tan ülkemiz sınırlarına kadar uzanan bin 200 kilometre uzunluğunda bir demir yolu, otoyol ve bunun sonucunda bağlandığı yer olan Basra Körfezi'ndeki Faw Limanı ile birlikte inşallah Türkiye'de Irak ve burayı kullanacak olan özellikle Körfez ülkeleriyle ilgili önümüzdeki günlerde çok önemli gelişmeler olacaktır. Bu dünyadaki dengeleri değiştirebilecek bir atılımdır. Demir yolu, otoyol ve deniz limanı sayesinde Basra Körfezi'nde buluştuğunda, Türkiye üzerinden lojistik koridorun Akdeniz'e, Avrupa'ya, Karadeniz'e, hatta Kafkaslara açılan önemli bir ulaşım koridoru ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.
 
"Bu koridorlar sayesinde Diyarbakır'ın da içinde bulunduğu Güneydoğu Anadolu Bölgemizde çok büyük ekonomik gelişmeler olacaktır"
 
Karaismailoğlu,"İnşallah bu koridorlar ve akslar sayesinde Diyarbakır'ın da içinde bulunduğu Güneydoğu Anadolu Bölgemizde çok büyük ekonomik gelişmeler olacaktır. İnşallah büyük güçlü Türkiye, dünyanın gelişmiş en büyük 10 ekonomisine sahip olan Türkiye hedefleri doğrultusunda, bizim çok büyük artılarımız olacak. Aynı şekilde hem lojistik koridorların bağlantısı hem bu bölgelerimizin ve Türkiye içerisindeki 81 ildeki yatırımlarımız birbiriyle buluştuğunda, uluslararası koridorlar da bunun üzerine eklendiğinde, inşallah ülkemiz dünyada lojistik süper güç olacaktır. Bir taraftan orta koridor Çin'den Londra'ya kadar çalışırken, bir taraftan yine Basra Körfezi'nden Londra'ya kadar uzanacak koridorlar, bizim büyük artılarımız olacaktır." dedi.  
 
Bakan Karaismailoğlu konuşmasına son olarak şu şekilde devam etti:
 
"Tabi ki deprem afeti, son 45 gündür gündemimizi yoğun bir şekilde teşkil ediyor, etmeye de devam edecek. Biz bu bölgeden hiçbir zaman elimizi çekmeyeceğiz. Aynı şekilde buraları yeniden ihya ederken bir taraftan da yatırımlarımız ve ekonomik büyümemiz de devam edecek. Tabi ki bu bölge Türkiye ekonomisinin yaklaşık yüzde 10'una karşılık gelen bir bölgeydi. Belki ilk aşamada bu bölgelerde küçülme olacak ama uzun vadede yani bu atılım ve planlarımızı bir yıl içerisinde tamamladığımızda, burası eskisinden çok daha hızlı büyümeye devam edecektir. Oradaki açığı da inşallah önümüzdeki yıllarda hızlı bir şekilde kapatacağız." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA