• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaz tatilinde çocuklarımızla manevi ve ahlaki değerlere katkı sunacak programlar yapalım
16 Haziran 2022 Perşembe 09:53

Yaz tatilinde çocuklarımızla manevi ve ahlaki değerlere katkı sunacak programlar yapalım

Yaz tatilinin öğrencilerin ahlaki ve manevi değerlerine katkı sunmak için bir fırsat olduğuna dikkat çeken ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Murat Kalkan, özellikle tatil sürecinde çocukların medya ve internet ortamından uzak tutulması gerektiğini kaydetti.
Sınava dayalı olması nedeniyle Eğitim sisteminin öğrencilere manevi, ahlaki değerler noktasında bir katkı sunamadığına dikkat çeken Kalkan, bu konuda anne ve babalara büyük görevler düştüğünü ve yaz tatilinin de büyük bir fırsat olduğuna dikkat çekti.
 
Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, 17 Haziran Cuma günü karne alarak 3 aylık yaz tatilinde eğitim öğretim yılının yorgunluğunu üzerlerinden atacaklar.
 
Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım-19 Kasım 2021'de, ikinci dönemdeki ara tatili 11 Nisan-15 Nisan 2022'de yapıldı. 7 Şubat 2022'de başlayan ikinci dönem, 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek.
 
“Çocukların kişisel gelişimlerini sağlamak için bu 3 ay büyük bir fırsat”
 
ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Murat Kalkan
 
İnşallah cuma günü itibarı ile karne dağıtımından sonra 3 aylık bir tatil sürecinin başlamış olacağını ifade eden Kalkan, veli ve öğrencilere önemli önerilerde bulundu.
 
Kalkan, “Bu konuda hem öğrenci hem de velilerin bu tatil sürecini fırsata çevirmeleri gerekiyor. Salgın sürecinden çıkmış gibiyiz. Bu nedenle öğrencilerin bu tatil sürecinde iyi dinlenmeleri gerekiyor ancak bu dinlenmeyle beraber kitap okuyarak çeşitli etkinliklere katılarak kendi kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaları gerekiyor. Bu 3 aylık zaman dilimi bunun için büyük bir fırsat.” diye konuştu
 
“Öğrencilerin manevi ve ahlaki anlamda medyaya yansıyan yanlış davranışlarına şahit oluyoruz”
 
Son süreçte öğrencilerin manevi ve ahlaki anlamda medyaya yansıyan yanlış davranışlarının olduğuna dikkat çeken Kalkan, “Ailelere bu noktada büyük görevler düşüyor. Bu 3 aylık zaman diliminde çocuklarımızla birlikte manevi ve ahlaki değerlere katkı sunacak program yapalım. Ancak bu şekilde dışardaki ve medyadaki kötü etkenlere karşı çocuklarımızı koruyabiliriz.” dedi.
 
“Ahlak ve maneviyat eğitim sisteminin merkezi ve kalbinde olması gerekiyor”
 
Öğrencilerin manevi, ahlaki anlamda eksiklerinin olduğunu ama bunun kendilerinden ve ailelerinden kaynaklanmadığını ifade eden Kalkan, “Bu tamamen eğitim sistemiyle alakalı bir durumdur. Çünkü bizim eğitim sistemimiz sadece sınav odaklı bir sistemdir. Bu da çocukların manevi ve ahlaki yönden gelişimini etkiliyor. Ahlak ve maneviyat, eğitim sisteminin merkezinde ve kalbinde olması gerekiyor. Ailelerin çocuklarını medyadan, internetten, sanal dünyadan uzak tutmaları çok önemli bir husustur. Aile içerisinde yapacakları bir sohbet ortamıyla çocuklarını hem geliştirebilir hem de katkı sağlayabilirler.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 643 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA