• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaz spor okullarına katılan öğrencilere sertifika verildi.
30 Ağustos 2019 Cuma 11:19

Yaz spor okullarına katılan öğrencilere sertifika verildi.

Gaziantep'te gerçekleştirilen yaz spor okullarında eğitim alan öğrencilere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Şahinbey Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği yaz spor okullarında bu yaz dönemi eğitim alıp mezun olan 6 bin 917 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.
 
Şahinbey Belediyesi Akkent Spor köyünde bulunan Okçuluk ve Ampute Futbol Sahası'nda yapılan mezuniyet törenine, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Ali Tiryakioğlu, Şahinbey Halk Eğitim Müdürü Memduh Cihan, protokol üyeleri, öğrenciler ve aileler katıldı.
 
Törende hazır bulunan futbol, basketbol, yüzme, okçuluk ve taekwando gibi 17 ayrı spor dalından mezun olan öğrencilerin gösterileri büyük alkış topladı.
 
Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaz spor okullarında eğitimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik etti.
 
Tahmazoğlu, "Yaklaşık 2,5 ay boyunca öğretmenlerimiz Halk Eğitim Merkezimizin de desteğiyle 17 ayrı branşta, 6 bin 917 gencimiz birçok branşta burada spor yaptılar. Sporu hayatımızın bir parçası haline getirmeliyiz. Obeziteden uzak kalmanın ve sağlıklı bir yaşamın en güzel yolu spor yapmaktır. Gaziantep eski Gaziantep değil, birçok spor tesisimiz var. Yakında bir binicilik tesisi de yapacağız. Şu anda onun çalışmasını yapıyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak 3 yüzme havuzu, 22 tane fitness salonu yaptık. Bu tesislerde 10 bin kişi spor yapıyor. Biz gençlerimizin spor yapmasını istiyoruz. Bunun için de spor malzemeleri dağıtıyoruz. Karne hediyesi olarak 390 binin üzerinde spor ayakkabısı dağıttık. Başarılı gençlerimize bisiklet hediye ediyoruz. Önümüzdeki günlerde başarılı öğrencilerimize bisiklet dağıtımına devam edeceğiz. Spor yapmamak için bahanemiz yok, spor yapmak için her türlü imkânımız var." dedi.
 
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Ali Tiryakioğlu da öğrencileri, spor yaptıkları için tebrik ederek "Yaz dönemini tabletle, bilgisayarla değil spor yaparak, çok iyi değerlendirdiğinizi düşünüyorum. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na öğrencilerimize bu imkânları sağladığı için ayrıca teşekkür ederim. Sporu hayatınızın bundan sonraki döneminizde de yapmanızı tavsiye ediyor, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum." şeklinde konuştu.
 
Gaziantep Gençlik Spor İl Müdürü Muhittin Özbay da Gaziantep'te sporu tabana yayacaklarını, bütün antrenörleriyle beraber sporcunun yanında olacaklarını belirterek, spor yapan kişinin; ahlaklı, dürüst, ailesine ve vatanına bağlı bir birey olacağını söyledi. Gaziantep'e yeni atanmış olmasına rağmen çok kısa süre içerisinde şehri tanıma fırsatı bulduğunu sözlerine ekleyen Özbay, hayata spor yaparak başladığını ve bir sporcu gibi yetiştiğini ifade etti.
 
Halk Eğitim Müdürü Memduh Cihan ise öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.
 
Konuşmaların ardından öğrencilere sertfika verildi. Öğrencilerin spor gösterilerini izleyerek tebrik eden Tahmazoğlu, yaz spor okullarında eğitim alan öğrenci ile masa tenisi maçı yaptı.
 
Tahmazoğlu daha sonra öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 141 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA