• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaz Kur’an kursları yoğun ilgiyle başladı
04 Temmuz 2023 Salı 08:26

Yaz Kur’an kursları yoğun ilgiyle başladı

Okulların tatile girmesiyle beraber Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Ankara’da da açılan Yaz Kur'an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösterdi. 6 hafta boyunca devam edecek kurslarla camiler çocuk sesleriyle şenlenecek.
Okulların tatile girmesiyle beraber Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Ankara’da da açılan Yaz Kur'an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösterdi. 6 hafta boyunca devam edecek kurslarla camiler çocuk sesleriyle şenlenecek.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde başlatılan ve 6 hafta sürecek yaz Kur'an kursları, 11 Ağustos’ta sona erecek.
 
Yaz Kur’an kurslarının ilk gününde camilere akın eden kız ve erkek çocuklar, Kur'an-ı Kerim öğrenecek olmanın sevincini yaşıyor.
 
Yaz Kur’an kurslarında verilen eğitim ile sınırlı kalınmaması gerektiğini belirten Kur’an kursu öğretmenleri, ailelerin çocukların derslerini kontrol etmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
 
“Çağımızın hastalıklarından korunmaları için ufak tefek tohumlarımızı çocuklara serpmeye devam ediyoruz”
 
Hayriye Altundağ
 
Kur’an Kursu öğretmeni Hayriye Altundağ, “Kur’an kursumuzda 4 saat dersimiz var. Dini ve eğlenceli etkinlik boyutunda; Kur’an-ı Kerim öğrenme, ilerletme ve hatalarımızı düzeltme, siyer, ibadet, fıkıh ve ahlak derslerimiz var. Yazın sıcağı ve okulun yorgunluğunda tatillerini bırakıp kurslarımıza ve camilerimizi boş bırakmadıkları için çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Buralara yönlendiren ailelere çok teşekkür ediyorum. Çünkü çocuklarımızın buralara gelmeleri çok kıymetli. Allah hepsinden razı olsun. Çağımızın hastalıklarından korunmaları için çok bir şey yapamasak da ufak tefek tohumlarımızı onlara serpmeye devam ediyoruz. Anne ve babalardan bu bilinçle devam etmelerini çocuklarımızda da gördükleri aksiliklere takılı kalmayıp kendi içlerindeki güzel duygulara sarılmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.
 
“Ailelere, dinimizi en güzel şekilde öğrenmeleri için bu kurslara göndermelerini tavsiye ediyorum”
 
Sevim Ürger
 
Veysel Karani Cami’sinde Kur’an kursu öğretmenliği yapan Sevim Ürger, “Bu çevredeki aileler din konusunda hassaslar. Aileler çocuklarını kurslara yazdırabilmek için gerçekten bir yarış içerisindeler. Çünkü bizim 3 sabah 3 öğleden sonra olmak üzere Kur’an kursumuz açılıyor. Her bir sınıfın 35 öğrenci kapasitesi var. Bugün ilk gün ve tatil olmasından dolayı bazı öğrenciler gelemediler. Yan tarafımızda 4-6 yaş Kur’an kursumuz var oranın da kapasitesi doldu. Ailelere, dinimizi en güzel şekilde öğrenmeleri için bu kurslara göndermelerini tavsiye ediyorum. Ailelerin de çocuklarının sadece kursta öğrendikleri bilgiler dışında dini bilgiler vermeleri gerektiği konusunda tavsiye vermek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
 
“İslami bir gençlikte olması gereken eksiklikleri imkanlar ölçüsünde tamamlamaya çalışıyoruz”
 
Kemal Akkuş
 
Veysel Karani Cami İmam Hatibi Hafız Kemal Akkuş, “Yaklaşık 14-15 senedir bu işte devam ediyorum. Yaz Kur’an kurslarında Kur’an-ı Kerim’i her manada öğrenme derslerinin dışında ibadet, ahlak, siyer ve fıkıh dersleri de veriyoruz. Yani İslami bir gençlikte olması gereken eksiklikleri imkanlar ölçüsünde tamamlamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızı İslami terbiye ve edeple bir arada buluşturmaya çalıştırıyoruz. Bu şekilde sabah 9’da başlayıp çocuklarla birlikte öğlen namazını kılıp evlerine göndereceğiz. Yaz Kur’an kurslarında sayılar kalabalık olduğu için okullarda olduğu gibi aile ve cami ile birlikte çocukların üzerine eğildiği zaman çok faydalı olduğuna şahitlik edebiliyoruz. ‘Çocuğumuz camiye gitsin, yerini bileyim. Hoca ne öğretirse öğretsin’ olduğu zaman eğitimde bir aksaklık oluyor. Ama ailelerin ‘oğlum camide ne öğrendin ne gördün’ bunu öğrenip çocukların üzerinde biraz daha dururlarsa ve ciddiye alırlarsa o zaman yüksek verim elde edebiliyoruz.” şeklinde belirtti.
 
“Çocuklarını camiye gönderen ailelerin, çocukların derslerini takip etmesi gerekir”
 
Ali İhsan Küyük
 
Başka bir cami de hocalık yaptığını lakin o camide öğrenci olmadığı için Veysel Karani Cami’sinde görevlendirilen Ali İhsan Küyük, şu ifadelere yer verdi:
 
“İnşallah bu yaz sezonu boyunca çocuklarımız İslami her konuda destek vermeye çalışacağız. Çocuklarını camiye gönderen ailelerin, çocukların derslerini takip etmesi gerekir. Aileler ile iş birliği içerisinde olunduğu zaman daha verimli olacağına inanıyorum. Biz elimizden gelen bütün her şeyi yapacağız.” (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA