• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaz aylarında araç bakımlarına dikkat! 
02 Haziran 2023 Cuma 08:20

Yaz aylarında araç bakımlarına dikkat! 

Mevsim geçişlerinde başta lastik değişimi olmak üzere araçların periyodik bakımlarının yapılması çağrısında bulunan ustalar, araç bakımının toplumun can güvenliği açısından hayati önem taşıdığına dikkat çektiler.
Mevsim geçişlerinde başta lastik değişimi olmak üzere araçların periyodik bakımlarının yapılması çağrısında bulunan ustalar, araç bakımının toplumun can güvenliği açısından hayati önem taşıdığına dikkat çektiler. 
 
Sürücülerin araç bakımlarını kesinlikle ihmal etmemeleri gerektiğini ifade eden uzmanlar, yaz aylarında da araç bakımlarının önemine dikkat çekiyor. 
 
Oto bakım ustası İdris Çaka, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, araç sahiplerinin araç bakımlarını zamanında yapması gerektiğini aksi takdirde araç arızasına sebebiyet verip hem maddi hem de manevi olarak zarara girilebileceğini kaydetti. 
 
Uzun yıllardır Oto bakım ustalığı yapan Çaka, yaz aylarında yapılması gereken araç bakımlarını sıralayarak, "25 yıldır oto araç bakım ustalığı yapmaktayım. Malum yaz aylarındayız ve yaz tatili sürecine giriyoruz. Yola çıkmadan önce yapılacak bakımlar mevcuttur. Bu bakımlardan; lastik bakımı, fren balata bakımı, motor yağı kontrolü, şanzıman yağı, silecek suyu kontrolü, far kontrol bakımını yapmak gerekmektedir. Ayrıca diğer önemli bakımlardan klima kontrolünün muhakkak yapmamız lazım. Klima eğer soğuk hava vermediğinde gazını kontrol edip adından bir oto araç servisine baktırmalıyız. Onun haricinde klimanın polen filtresini mutlaka değiştirilmesi gerek. Polen filtresi uzun zaman sonra değişmediği zaman hastalık saçar ve kişiye zarar verir." şeklinde ifade etti. 
 
 Araçlarda bazı bölümlerde değişim süreleri hakkında bilgi veren Çaka, "Genel olarak araçlarda her yıl bakımı yapılması gereken parça ve bölümler vardır. Sayısal oranda değişim gerektiren bölüm ve parçalar da mevcuttur. Örneğin yağın 10 bin kilometrede bir değiştirilmesi lazım." dedi. 
 
"Araç bakımları yapıldığı vakit gerisi Allah'ın takdirine kalmıştır" 
 
Araç bakımlarının yapılmadığı takdirde verdiği zarara dikkat çeken Çaka, "Bir motor yağının bakımı yapılmadığında ve yağı eksildiğinde halde araç kullanmak motoru yakmasına sebebiyet verir. Her türlü zarar görülür. Motor suyunun kontrol edilmediği zaman antifriz eskir. Bunun sonucunda da radyatörde tıkanma oluşur ve maddi külfet meydana gelir. Araç lastiklerini kontrol edilmediği ve değiştirilmediği vakit te en ufak bir olumsuzlukta sizleri yolda bırakabilir. Aynı şekilde triger kayışı kontrol edilmediğinde koptuğu zaman hem yolda kalınır hem de maddi bir külfet oluşur. Bu bakımlara özen gösterdiğimizde hem kendimize hem ailemize hem de aracımıza herhangi bir zarar gelmez. Bu bakımları yapıldıktan sonra gerisi Allah'ın takdirine kalmıştır." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA