• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yanlış ayakkabı tercihi tırnak batmasına sebep olabilir!
30 Ocak 2023 Pazartesi 09:43

Yanlış ayakkabı tercihi tırnak batmasına sebep olabilir!

​Yanlış ayakkabı seçiminin tırnak batmasına sebep olduğunu belirten Medikal El Ayak Bakım Uzmanı Mustafa Şerif Kirişçi, ayakkabıların yandan hafif sıkıştırmasına bağlı olarak yanlış tırnak batıklarının oluştuğunu ifade etti.
​Yanlış ayakkabı seçiminin tırnak batmasına sebep olduğunu belirten Medikal El Ayak Bakım Uzmanı Mustafa Şerif Kirişçi, ayakkabıların yandan hafif sıkıştırmasına bağlı olarak yanlış tırnak batıklarının oluştuğunu ifade etti.
 
Medikal El Ayak Bakım Uzmanı Mustafa Şerif Kirişçi, ayakkabı, çorap seçimi ve doğru tırnak kesimiyle ilgili bilgiler verdi.
 
4 mevsim boyunca gerçek deri ayakkabıların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Kirişçi, yanlış ayakkabı kullanımının mantar ve koku gibi sorunlara neden olduğunu söyledi.
 
Tırnak kesimi konusunda uyarıda bulunan Kirişçi, vatandaşların tırnaklarını genelde çok derin kestiğini dile getirdi.
 
"Deri ayakkabı kullanılmalı"
 
Ayakkabıda gerçek deri tercih edilmesini belirten Kirişçi, "4 mevsimde ayakkabı tercihimiz gerçek deri olanlardır çünkü suni deriler nefes almaz. Nefes almayan bir ayakkabıda nem oluşur. Normal dolaşımına bağlı olarak nemin dışarı çıkmasıyla terleme ortaya çıkar. Nefes almıyorsa o ter içinde kalacağı için bakteri üretir. Bu da mantar enfeksiyonlarına sebep olabilir. Mantara sebep olmasa bile koku olayı ile karşılaşırız. Bunların olmasını istemiyorsak pamuklu çoraplar ve deri ayakkabı kullanılmalı." dedi.
 
"Parmak deformiteleri ayakkabıya bağlı olarak gelişiyor"
 
Yanlış ayakkabı, çorap ve yanlış tırnak kesimine çokça rastlandığını söyleyen Kirişçi, "Günlük hayatta en çok yanlış çorap, ayakkabı seçimleri ve tırnak kesimine bağlı olarak tırnak battıkları ile karşılaşıyoruz. Yanlış tırnak batıkları özellikle ayakkabıların yanından hafif sıkıştırmasına bağlı olarak gelişiyor. Uzun süre ayakta isek hiç sıkıştırdığının farkına bile varmıyoruz. Tırnak elastik yapısından dolayı içeriye doğru kıvırıyor ve batmaya başlıyor. Yanlış tırnak kesimi olursa inanılmaz tırnak batıkları ile karşılaşılıyor. Parmak deformiteleri ayakkabıya bağlı olarak gelişiyor. Topuk çatlakların mevsimsel ve hava şartlarına bağlı olarak gelişiyor. Aynı zamanda dolaşım bozuklukları da çatlaklara sebep olabiliyor. Ciltte mantar problemleri ile karşılaşabiliyoruz." diye konuştu.
 
"Tırnakların kesimine dikkat edilmeli"
 
Doğru tırnak kesimi ile ilgili önerilerde bulunan Kirişçi, "Tırnakların kesimine dikkat edilmeli. Halk olarak çok derinden kesmeye alışmışız. 'Altına mikrop birikmesin' düşüncesiyle tırnakları hep çok dipten keseriz. Tırnakların çok dipten kesilmemesi gerekiyor. Hafif bir beyaz çizginin kalacağı kadar kesilmesi gerekiyor. El tırnakları oval ya da düz kesilebilir. Ayakta başparmaklar düz kesilmeli ve yanları çok hafiften törpülenmeli. Hiçbir zaman çok derinden veya yuvarlak kesilip kanalların içerisine kalmamasına özen göstermeliyiz." ifadelerini kullandı.
 
"Ayak, ele göre çok çok önemlidir"
 
Ayakta yaşanan ortopedik sıkıntılarla ilgili uzmanlara danışılması gerektiğini söyleyen Kirişçi, "Ayak, ele göre çok çok önemlidir. Gün boyu ayağımızın üzerine basıyoruz. Ayak bizim dengemizi sağlıyor. Ayaklarımızın ortopedik bir sıkıntısı var mı, nasıl bir ayakkabı giyiyoruz, nasıl bir çorap tercih etmeliyiz? Bunları bilmek gerekir. Doğru şekilde yapılıyorsa var olan bir ortopedik problemi hekimlerle veya patoloji uzmanları ile danışılmalı." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA