• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakıt fiyatları makul bir seviyeye indirilsin
28 Haziran 2022 Salı 09:35

Yakıt fiyatları makul bir seviyeye indirilsin

Araba tamircilerini ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, piyasaların rahat bir nefes alabilmesi için yakıt fiyatlarının makul bir seviyeye çekilmesi gerektiğini belirtti.
HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyet, Batman'da eski sanayi diye bilinen bölgede araba tamircilerini ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.
 
HÜDA PAR heyetinin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı memnun kaldıklarını dile getiren oto tamirciler, yaşanan ekonomik krizden dolayı son dönemlerde işlerinin düştüğünü söyledi.
 
"Kimi tamirciler bazı günler siftah bile yapamıyor"
 
Ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz, "Programlarımız kapsamında toplumun farklı kesimlerine yönelik ziyaretlerimiz sürüyor. Bu doğrultuda sektör çalışanlarının sorun ve sıkıntılarını dinlemek için son ziyaretlerimiz araba tamircilerine yönelikti. Kendilerini dinlediğimiz tamirciler, daha önceleri gün içerisinde onlarca müşteri ile muhatap olurken bu süreçte ise çok daha az müşteri ile muhatap olduklarını söylediler. Görüştüğümüz başka araba tamircileri ise parça fiyatlarının yüzde 300 zamlanmasından dolayı işlerinin her geçen gün biraz daha azaldığını söylerken bazı günler siftah bile yapamadan kepenk kapatmak zorunda kaldıklarını belirttiler. Tamirci esnafımızın söylediklerinden de anlaşıldığı gibi piyasalardaki ekonomik sıkıntılar onları da olumsuz anlamda etkilemiştir." şeklinde konuştu.
 
"Yakıt fiyatları mutlaka makul bir seviyeye çekilmelidir"
 
Yakıt fiyatlarının yüksek oluşunun tamircileri olumsuz etkilediğine dikkatleri çeken Durmaz, "Kimi tamirciler, piyasalarda yaşanan ekonomik krizin etkisiyle iş yapamadıkları için giderlerini bile karşılayamıyor. Giderleri artınca onlar da işçi tasarrufuna gitmek zorunda kalmışlar. Bu da beraberinde işsizliği getirecektir. Tamircilerin dile getirdiği diğer bir husus ise, yüksek yakıt fiyatlarından dolayı vatandaşların araçlarını artık eskisi gibi kullanamadıkları hususudur. Yakıt fiyatlarının düşürülmesiyle ilgili sektördeki esnafımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın beklentisidir. Çünkü yakıt fiyatlarının yüksek oluşu hem araç sahiplerini hem de farklı sektördeki çoğu esnafı olumsuz yönde etkiliyor. Bunun için yakıt fiyatları mutlaka makul bir seviyeye çekilmelidir." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 360 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA