• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yabancı gazeteciler Van Gölünde mikrobiyalitlere dalış yaptı
22 Temmuz 2022 Cuma 09:38

Yabancı gazeteciler Van Gölü'nde mikrobiyalitlere dalış yaptı

1. Van Denizi Yüzme Festivaline katılan yabancı gazeteciler, Van Gölüne dalış yaparak dünyanın en büyük mikrobiyalitlerini kayıt altına aldı.
Festival Kapsamında Van Gölü’nü gezen gazeteciler dünyanın en büyük mikrobiyalitlerinin bulunduğu Gevaş İlçesinin Altınsaç Mahallesi’ne gitti. Burada Vandiving dalış okulu desteği ile Dalış Eğitmeni Serkan Ök ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının dalgıçlarıyla suya dalan gazeteciler mikrobiyalitleri görme imkânı ve tecrübesini yaşadı. Mikrobiyalitlerin görüntü ve fotoğraflarını alan gazeteciler bulundukları ajans ve televizyonlara da bu güzelliklerin haberini geçti.
 
Van’ı ve Van Gölünü çok beğendiğini söyleyen Kırgızistanlı gazeteci Erlan Aknazarov, "Van Gölü suyu çok farklı ve deniz kadar büyük. Van’ın harika bir doğası ve coğrafyası var. Dalgıçlarla birlikte mikrobiyalitlere daldık. Mikrobiyalitlerin su altındaki görüntüleri çok etkileyiciydi. Benim için inanılmaz bir tecrübe oldu. Tüm dostlarımı buralara getirmek için büyük çaba sarf edeceğim." diye belirtti.
 
Van’ın güzellikleriyle marka bir şehir olabileceğini söyleyen Azerbeycanlı gazeteci Nemat Akbarli ise "En son depremde Van’a gelmiştim o günden bu yana Van çok değişmiş ve güzelleşmiş. Bugünde suya dalarak mikrobiyalitlere daldık. Etkinlikten büyük keyif aldım. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 559 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA