• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı
30 Aralık 2021 Perşembe 09:58

Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Siirt’in yüksek kesimlerine kar yağması ile birlikte Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğü ekipleri yemleme çalışması başlattı.
Siirt’in yüksek kesimlerinde kar yağışının etkili olmasından dolayı yem bulmakta sıkıntı yaşayan yaban hayvanları doğaya yem bırakıldı. 
 
Ekipler, Şirvan ilçesine bağlı Özpınar köyünün yüksek kesimlerinde yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorluk yaşadığı yerlere yem döktü.
 
Kış ayında şehrin farklı yerlerinde yaban hayvanlar için yemleme faaliyetlerinin devam edeceğini belirten Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğü Şefi Gökhan Şeker, "Hedefimiz olan 2 tonluk yem ve besin artıkları ile 'Doğal hayatı yerinde besleme' uygulamaları kapsamında Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Özpınar ilçesindeyiz. Çetin geçen kış şartlarında yaban hayvanlarının yaşayabilmesi ve aç kalmaması için buğday yemini doğaya bıraktık.” ifadelerini kullandı.
 
Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğünün yemleme faaliyetine katılan Siirt Avcılar ve Atıcılar Spor kulübü Dernek Başkanı Murat Gül, "Çetin geçen kış şartlarından dolayı yırtıcı hayvanlar yem bulamıyor. Bu nedenle de aç kalıyor ve ölüyorlar. Yem projesi kapsamında gelip belli başlı yerlere yemleme yaptık. Bu vesileyle yaban hayvanları kendini koruyacak ve ölmeyecekler. Dernek olarak özellikle köylüleri yaban hayatı korumaları noktasında bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz." diye konuştu.(İLKHA)
Bu haber toplam 322 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA