• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VI. Uluslararası Üniversiteler Münazara Yarışması ödül töreniyle sona erdi
23 Haziran 2022 Perşembe 09:46

VI. Uluslararası Üniversiteler Münazara Yarışması ödül töreniyle sona erdi

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ile Katar Vakfı kuruluşu olan Katar Münazaraları Merkezi’nin (QatarDebate) iş birliğiyle düzenlenen VI. Uluslararası Üniversiteler Münazara Yarışması, final etabının ardından düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.
Katar Devleti ve bir Katar Vakfı kuruluşu olan QatarDebate'nin desteği ile 50 ülkeden 96 takımın yarıştığı VI. Uluslararası Üniversiteler Münazara Yarışması ilk kez Katar dışında bir ülkede düzenlendi.
 
17-22 Haziran tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen münazara yarışması, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öncülüğünde, İbn Haldun Üniversitesi, Türk Hava Yolları ve TRT'nin sponsorluğunda düzenlendi.
 
Arapça alanında Dünyadaki en büyük öğrenci yarışması olarak bilinen münazara, Türkiye-Katar Yüksek Strateji Komitesi kapsamında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ile Katar Vakfı arasında 7 Aralık 2021'de Doha'da imzalanan iş birliği protokolünün sonucunda ilk kez İstanbul'da gerçekleşti.
 
Farklı ülkelerden 400 öğrencinin katıldığı yarışmada, 150 uluslararası münazara hakemi de görev alıyor. Yarışmanın eleme turları İbn Haldun Üniversitesi’nde, final ve ödül töreni ise 22 Haziran’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Yarışmayla eş zamanlı olarak dünyanın farklı yerlerinden 150 öğrencinin katılımıyla Elite Akademi, Path Akademi ve Münazara Hakemliği Akademisi adlı programlar da düzenlendi.
 
Yarışmada, Türkiye'yi Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İbn Haldun Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nden katılan takımlar temsil etti.
 
Katar Teksas Üniversitesi ile Ürdün Bilim Üniversitesi'nin karşı karşıya geldiği finalde Rusya-Ukrayna Savaşı konu olarak belirlenip NATO'nun durumu ve genişlemesi meselesi ele alındı.
 
Ürdün takımı savaştan NATO'yu sorumlu tutarak genişlemesine karşı pozisyonda yer alırken, Katar takımı ise NATO'nun genişlemesini savundu.
 
Ürdün Bilim Üniversitesi takımının birinci seçildiği münazaranın ödül töreninde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Fatih Andı, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan ve Katar Vakfı kuruluşu QatarDebate Başkanı Dr. Hayat Maarifi'nin birer konuşma yaptı.
 
Münazara yarışmasında, anadili Arapça olmayan ülkelerden ise Türkiye'den İbn Haldun Üniversitesi birinci oldu. (İLKHA)
Bu haber toplam 518 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA