• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Veliler okul çıkışı yaşanan araç ve öğrenci yoğunluğunun kazalara sebebiyet vermesinden endişeli
08 Eylül 2021 Çarşamba 14:31

Veliler okul çıkışı yaşanan araç ve öğrenci yoğunluğunun kazalara sebebiyet vermesinden endişeli

Siirt'te okul çıkışı yaşanan araç ve öğrenci yoğunluğunun olası kazalara yol açabileceğinden endişe eden öğrenci velileri, bir an önce bu duruma çözüm bulunmasını istiyor.
Siirt Merkez Sancaklar Ortaokulunda eğitim gören öğrencilerin, okul önündeki bozuk yol ve oluşan trafik yoğunluğu sebebiyle yolun karşısına geçmekte zorlanması velilerin tepkisine neden oldu.
 
Okulun hemen önünden geçen caddedeki yoğun trafik, özellikle velilerin yüreğini ağzına getiriyor. Tek şeridin bulunduğu cadde, yolun karşısına geçmeye çalışan çocukların kaza ile karşı karşıya kalmasına neden oluyor.
 
Caddedeki trafiğin özellikle okulun giriş ve çıkış saatinde yoğun olduğunu belirten bazı veliler, "Covid-19 yüzünden zaten çocuklarımızı korkuyla okula gönderiyoruz. Bir de bu yoğun trafik endişemizi ikiye katlıyor. Tedbir alınması için illa bir kaza mı yaşanmalı? En azından okul giriş ve çıkış saatlerinde bir trafik ekibi burada çocuklarımızın yol güvenliğini sağlayabilir." diyerek tepkilerini diler getirdiler.
 
"Okul giriş ve çıkış saatlerinde bir trafik ekibi çocuklarımızın yol güvenliğini sağlayabilir"
 
Okul çıkışı yaşanan trafik yoğunluğundan dolayı öğrencilerin her an kaza geçirme riskinin olduğunu ifade eden Sabahattin Öztanık, tepkisini şu şekilde dile getirdi:
 
"Buradan yetkililer ve Trafik Şube Müdürlüğüne sesleniyorum, her gün bu saatlerde yoğunluk oluyor. Okul servisleri burayı allak bullak ediyor, temizlik yok, hijyen yok. Çocukların, yolun bozuk olmasından dolayı kalkan tozlardan hasta olma olasılığı var. Çocuklarımız yarın hasta düşerse bunun hesabını kim verecek? Yetkililerin gelip buraları görmeleri gerekiyor. Her gün bu saatte buralar allak bullak oluyor, çocukları servisten, aracımızdan indiremiyoruz, sağdan soldan arabalar gidip geliyor. Yetkililer buralara bir çözüm getirmeli, dün de saat17.00, 17.30 saatlerinde aynı sıkıntı yaşandı. Bir de Covid-19 var diyorlar, sosyal mesafe nerede kaldı? Bu pislikle olmaz ki." şeklinde tepkisini dile getirdi."
 
"Çocuklarımızın tozdan kurtulması için acilen yolların yapılması gerekir"
 
Yetkililerden okulun önündeki bozuk yollun yapılmasını isteyen İsmail Eroğlu, okul giriş çıkışlarında trafik önleminin alınmasının şart olduğunu söyledi.
 
Oğlunun bu sene okula başladığını ve bir an önce bozuk yolun yapılarak tozdan kurtulmak istediğini dile getiren Eroğlu, "Şu servis araçları için de bir yer bulunmasını istiyoruz. Burası trafik yoğunluğu olan bir yer, servis araçları yolu takılıyorlar ve trafik yoğunluğu oluyor. Öğrenciler toz duman içinde kalıyorlar, buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Özellikle trafik polislerinin en azından çıkış saatlerinde burada bulunması gerekiyor. Bir an önce okulların giriş çıkışlarının olduğu yerlerde öğrencilerin tozdan kurtulması için acilen yolların yapılması gerekiyor, önümüz kış, yarın yağmur yağdı mı çamur içinde kalırlar." ifadelerini kullandı.
 
"Çocuklardan birine araba çarpsa kime hesap soracağız?"
 
Yolun çok tehlikeli olduğunu ve bir kaza yaşanmadan bir çözüm bulunmasını isteyen Şefik Şanlı, şöyle konuştu:
 
"Yolun halini görüyorsunuz, çocuklar toz duman içinde kalıyor, bir de yol çok tehlikeli, çocuklar karşıya geçemiyor. Şimdi çocuklardan birine bir araba çarpsa kime hesap soracağız? Bilemiyorum, olan baba ve çocuklara olacak, yetililerden tek ricam buraya bir çözüm bulunsun. Yazık günahtır, çocuklarımız toz ve dumandan mahvoldu."(İLKHA)
Bu haber toplam 510 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı
  • CHP heyetinden Ahmet Türk’e ziyaret
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA