• Mardin16 °C
  • Diyarbakır17 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Veliler: Çocuklar kadar biz de heyecanlıyız
06 Eylül 2023 Çarşamba 10:02

Veliler: Çocuklar kadar biz de heyecanlıyız

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl gerçekleştirilen okula uyum eğitimleri kapsamında okul öncesi, ilkokul birinci ve ortaokul beşinci sınıf öğrencilerine yeni uyum eğitimi programına başlarken veliler, çocuklar kadar heyecanlıydı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl gerçekleştirilen okula uyum eğitimleri kapsamında okul öncesi, ilkokul birinci ve ortaokul beşinci sınıf öğrencilerine yeni uyum eğitimi programına başlarken veliler, çocuklar kadar heyecanlıydı.
 
2023-2024 eğitim-öğretim yılında okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için 4-8 Eylül tarihleri arasında, 11-15 Eylül tarihleri arasında ise ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme ve yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.
 
Çocuklarını okula bırakan anne babalarıyla kimi okul koridorlarında kimisi de dışarıda çocuğunun çıkmasını bekledikleri gözlendi.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında okul yerleşkesi içerisinde faklı etkinliklerin başladığı ilk günde çocuklar, eğlenceli vakit geçirdi.
 
Duygularını İLKHA muhabirine anlatan velilerin çocuklardan daha heyecanlı oldukları görüldü.
 
"Çocuklar kadar biz de heyecanlıyız"
 
Çok heyecanlı olduğunu belirten velilerden Hakan Kılıç, "Küçük oğlum 6 yaşında birinci sınıfa başlıyor. Geleceğiyle alakalı tabi ki önemli kararlar almak zorundayız. Okulların başlangıcında oluşan heyecan çocuklarımıza yansıdığı kadar bize de yansıdı. Mutluyuz. Bu hafta çocukların uyum haftası. O yüzden çocuklarımızı getirdik öğretmenlerimiz ve okulumuzla tanışıyoruz. Çok heyecanlıyız. Sabah kalktığımızda çocuklar kadar biz de heyecanlıyız." dedi.
 
İlk çocuklarının okula başlamasının verdiği heyecanla ailece çocuğunu okula getirdiklerini belirten Tahsin Yıldız, ise şunları söyledi:
 
"Daha ilk gün. Tabi heyecan var. Çocuğumuz birinci sınıfa başladı. Çok güzel bir heyecan. Çocuğumuzdan daha heyecanlıyız. Güzel ve başarılı bir yıl olur inşallah."
 
Velilerden Çiğdem İlbeyi, "Okula başladık. Ana sınıf bitti birinci sınıfa başladık. Biraz yağmurlu başladık. Zor başladık ama inşallah güzel bir yıl olur. Çok güler yüzlü öğretmenlerimiz var. Çok memnunuz. İnşallah daha güzel olur. Mutlu ve çocuklarımız için hayırlı bir yıl olsun. Çocuklarımızın güzel bir geleceği olsun." temennilerinde bulundu.  
 
İkinci çocuğu okula başladığını dile getiren Tuba Çelik, "Çok heyecanlıyım. İnşallah çok güzel bir şekilde geçer. Bereketiyle uyum haftası başladı. Hayırlısı olsun. İkinci çocuğumu okula başlıyor. Çocuğum kadar bende heyecanlıyım." ifadelerine yer verdi.
 
"İlk günüm çok eğlenceli geçti"
 
İlkokul birinci sınıfa başlayan öğrencilerden Betül Çelik, "Okul çok iyiydi. İlk günüm çok eğlenceli geçti. Öğretmenimiz bize balon dağıttı. Arkadaşlarla tanıştım. Arkadaşlarımla oynadım sohbet ettim ve çok güzel geçti. Çok heyecan vardı." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Meteorolojiden çiftçilere "zirai don" uyarısı
  • 19 ilde dolandırıcılara operasyon: 51 gözaltı
  • İzmir'de asayiş uygulaması: 400 gözaltı
  • İçişleri Bakanlığı: Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi
  • İş Yeri Hekimliği sınavı yapıldı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA