• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına Siirt Müftülüğü de destek veriyor
30 Mart 2020 Pazartesi 13:21

Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına Siirt Müftülüğü de destek veriyor

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 81 ilde hizmet yürüten din görevlileri, İçişleri Bakanlığınca oluşturulan "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubuna Siirt Valiliği koordinesinde çalışmalara Siirt İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Siirt Şubesi destek verdi.
 
Coronavirus tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlandırılması üzerine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da din görevlilerine; "Yaşlı ve kronik hastaların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yardımcı olunması" talimatını vermişti.
 
Erbaş'ın talimatı üzerine 81 ilde harekete geçen din görevlileri, "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında vatandaşlara evlerinde hizmet vermeye başladı.
 
"Yaşlılarımız ve kronik hastalarımız için iyilik ve seferberliği vaktidir"
 
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Müftüsü Ahmet Altıok; "Şimdi yaşlılarımız ve kronik hastalarımız için iyilik seferberliği vaktidir. Şimdi Kur'an'ın öğrettiği ahlakı, Peygamberimizin gösterdiği duyarlılığı, bir din görevlisi hocamızda olması gereken hassasiyeti her zamankinden daha çok yaşamanın ve yaşatmanın vaktidir. Bu bağlamda evlerinden çıkamayan yaşlı ve kronik hastaların telefon ile aranması, hal ve hatırlarının sorulması, ihtiyaçlarının öğrenilmesi amacıyla valiliğimiz tarafından oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" faaliyetlerine insan kaynağı olarak 32 din gönüllüsü hocalarımızla desteği sağladık." diye konuştu
 
"Her mahallede bir din görevlisini koordinatör olarak görevlendirdik"
 
Siirt İl Merkezi ve her mahallede bir din görevlisini koordinatör olarak görevlendirdiklerini ifade eden Altıok, "Bu görevlimiz, öncelikli olarak görev mahallinde bulunan 65 yaş üstü bakıma muhtaç, kimsesi olmayan yaşlılarımızı tespit ederek ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yardımcı olacak. Gerektiğinde yetkililere ulaşabilmesi konusunda rehberlik edecek. Başkanlığımız tarafından bu süreçte sunulan her türlü din hizmetinin söz konusu gruplara ulaşmasını sağlayacaktır. İl merkezimizde olduğu gibi tüm ilçelerimizde de aynı faaliyetler, İl Valiliğimizin koordinesinde, din görevlilerimiz ve diğer gönüllüler tarafından yürütülmektedir." dedi.
 
"Şimdi iyilik, umutları diri tutmaktır"
 
"Şimdi iyilik, umutları diri tutmaktır." diyen İl Müftüsü Ahmet Altıok, "Bunun için, yanımızda, yakınımızda ve mahallemizdeki bütün yaşlılarımızı gözeterek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarına yardımcı olacak, kendilerini arayarak gönüllerini alacağız. Bu zor süreçte iyilik seferberliğine katılan gönül mimarı tüm din görevlilerine özellikle teşekkür ederim. Rabbim ülkemize ve milletimize zeval vermesin." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 1217 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA