• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Van İpekyolu Belediyesi, sağlık eğitimi ve tarama hizmetleri başlattı
11 Şubat 2020 Salı 17:23

Van İpekyolu Belediyesi, sağlık eğitimi ve tarama hizmetleri başlattı

Van’ın İpekyolu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün “İpek Kadınlara İpek Hizmetler Yakışır” sloganıyla başlattığı faaliyetler kapsamında sağlık eğitimi ve taramaları başladı.
İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan’ın talimatları doğrultusunda, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Dr. Semra Gümüş ve eğitim ekibi tarafından yapılan faaliyetlerde; üreme sağlığı ve kanser taraması, ağız diş taramaları, diyabet, hipertansiyon, ruh sağlığı gibi konular hakkında bilgilendirmeler yapılıyor.
 
Eğitim sonunda sağlık taraması yaptırmak isteyen kadınlar, İpekyolu Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlar ile İlçe Sağlık Merkezi’nde sağlık taramasından geçiriliyor.
 
Taramaların başladığı günden bu yana; Karakoç, Baklatepe ve Ağzıkara Mahallelerinde 105 kadın ve erkek vatandaşa sağlık eğitimi verildiği, Karakoç Mahallesi’ndeki 55 kadına da İpekyolu Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlar ile İlçe Sağlık Merkezi’ndeki kanser taraması ile ağız ve diş sağlığı taramalarından faydalandığı bildirildi.
 
İpekyolu Belediyesi ve İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda kırsal mahallelerdeki vatandaşların yaşam standartlarının iyileştirilmesi, koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla İpekyolu Belediyesine bağlı 50 mahallenin tamamında bu hizmetlerin verilmesinin planlandığı belirtildi. ( İLKHA)
 
Bu haber toplam 1069 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA