• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Demirtaş Öğretmenlerin Gününü Kutladı
26 Kasım 2022 Cumartesi 15:53

Vali Demirtaş Öğretmenlerin Gününü Kutladı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, öğretmenler günü programına katıldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programda günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Programda göreve yeni başlayan öğretmenler yemin törenine katılırken, emekli öğretmenler de onore edildi.

İl protokolünün yanı sıra öğretmen ve öğrencilerin yoğun katılım sağladığı programda Vali Demirtaş, yapmış olduğu konuşmasında öğretmenlere tavsiyelerde bulundu.

Vali Demirtaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

‘’İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hazırladığı Öğretmenler Günü Kutlama Programına hoş geldiniz diyor; sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Sizlerin şahsında kutsal olduğu kadar mesuliyeti de ağır bir görevi yerine getiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor; tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Görevlerini layıkıyla tamamlayarak emekli olan öğretmenlerimize de sağlıklı, hayırlı uzun ömürler diliyorum. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizle birlikte, görevleri başında şehit olan tüm öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu minvalde önceki gün Gaziantep’in Karkamış İlçesine gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan öğretmenimiz Ayşenur Alkan’a da Rabbimden rahmet; ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum.

Kıymetli Konuklar, Değerli Öğretmenlerimiz,

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu önemli günde, siz kıymetli öğretmenlerimizle ve geleceğimizin teminatı öğrencilerimizle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.

Öğretmenlik; bilgi, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Aşk işidir öğretmenlik, sevda işidir. Her türlü imkânsızlıkla mücadele etme azminin ve kararlılığının diğer adıdır. Vicdan meselesidir, merhamet göstergesidir. Vefadır. Yola yeni çıkanlara, yol göstermektir.

Kinden, nefretten fersah fersah uzaklaştırmak, sevgiyi, saygıyı, hürmeti öğretmektir. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözünün ete kemiğe bürünmüş halidir öğretmenlik… Velhasıl tüm benzetmelerin kifayetsiz kalıp, kucak kucak sunulan şükranların ifadesidir öğretmenlik…

Kıymetli Öğretmenlerimiz,

Sizler, eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin mimarlarsınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de “Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözüyle bu gerçeğin altını çizmiş; yeni neslin ihya ve inşa vazifesini sizlere vermiştir. Bununla birlikte sizler, öğrencilerinizin içindeki cevheri sabırla açığa çıkaracak ve işleyeceksiniz. İnsana her koşulda doğru olmayı, iyinin, güzelin, doğrunun yanında saf tutmayı öğreteceksiniz.

Değerli Öğretmenlerimiz,

Bizler, şefkat ve merhamet medeniyetinin mensuplarıyız. Tarihin her döneminde bu topraklarda yaşayan insanlar dini, dili, kültürü farklı olsa da bir ve beraber olmayı başarmış; aynı hedefe, aynı geleceğe yürümüştür. Bugün de necip milletimizin, muasır medeniyet yürüyüşünde istikbalin parlayan yıldızı olması, sizlerin sayesinde gerçekleşecek. Sizler, evlatlarımızı bu minval üzere en iyi şekilde yetiştirecek; dünyanın bütün çiçeklerinin en güzel kokuları yaymaları için gece gündüz demeden çalışacaksınız.

Sizler, insanoğlunu eğitmek, yetiştirmek ona bilmediğini öğretmek gibi gerçekten kutsal bir mesleği icra etmektesiniz. Bilmelisiniz ki gücünü maziden alan, geleceğe güvenle bakan nesilleri sizler inşa edeceksiniz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi, karakterli, ahlaklı, bilgili, devletine bağlı, vatansever, insanlara ve farklı düşüncelere saygılı bireyler olarak sizler yetiştireceksiniz.

En başta milletimizin kutlu medeniyet yolculuğunda genç nesillerin yolunu aydınlattığınızı bilmelisiniz. Çalışmaktan, üretmekten, kendinizi geliştirmekten ve yeni şeyleri öğrenmekten hiçbir zaman vazgeçmemelisiniz. Öğretmenlik gibi mesaiye sığdırılamayacak bir meslekte, yüreğinizi işin içine koymadan, vicdanınızı rehber edinmeden yol alamayacağınızı aklınızdan çıkarmamalısınız.

Hainlikte sınır tanımayan terör odaklarının ülkemiz üzerinde oynamaya kalkıştıkları şer oyunlarına karşı uyanık olmalı; oyunu ilk siz bozmalısınız. Yasadışı her tür eyleme karşı evlatlarımızı ikaz etmeli; onları illegal yapılardan uzak tutmalısınız. Çocuklarımıza milletimizin üstün karakterini, vatan, millet ve devlet sevgisini, ay yıldızlı bayrağa olan aşkını aşılamalısınız.

Kıymetli Öğretmenlerimiz,

Öğrenciliğiniz süresince sayısız öğretmenle tanışmış, karşılaşmışsınızdır. Geçen zaman içinde kimi unutulmuş, kimi  aklınızda kalmıştır. Nasıl geçmişte sizlerin de gönlüne giren, hayatınıza dokunan, rol-model olan öğretmenleriniz olduysa, sizler de bugün aynı yaklaşımı öğrencilerinize sergilemekten beri durmayın.

Küçük bir dokunuşun bir insanın hayatını baştan ayağa değiştirebileceğini unutmayın. Öğrencilerinizi, kendi öz evlatlarınızdan ayırmayın. Onların sevinçleri, mutluluğunuz; acıları hüznünüz olsun.

"Eğitimde kaybedilecek tek bir fert yoktur." şiarına uygun olarak var gücünüzle çalışın. Her bir öğrencinin kendini gerçekleştirmesi adına, onun kabiliyetini ortaya çıkarmak uğruna, gecenizi gündüzünüze katın.

Kıymetli Öğretmenlerimiz,

Mutlu, huzurlu, modern ve güçlü bir ülke olmanın yolu, en başta eğitimden geçmektedir. Bu gerçeği kabul etmeden, hiçbir meselenin aşılması da anlaşılması da mümkün değildir. Bu meyanda ülkemizin önüne koyduğu vizyon hedefler istikametinde yürüteceğiniz çalışmalarla ülkemizin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma idealine, bir adım daha yaklaşacağımıza yürekten inanıyorum.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de ilimizde sunduğumuz eğitimin kalitesinin yükseltilmesi amacıyla çalışmalarımızı yoğun bir biçimde sürdürüyoruz. Hükümetimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla yeni eğitim kurumlarını vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz.

Önümüzdeki dönemde de eğitim alanındaki çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Mardin’imizi okulöncesi eğitimden yükseköğretime kadar tüm eğitim basamaklarında hak ettiği noktalara taşıyacağız.

Kıymetli Öğretmenlerimiz,

Malumunuz yarın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Her yıl 25 Kasım’da kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında düzenlenen etkinliklerle toplumlarda farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor. Bu anlamda sadece kadına karşı değil, şiddetin her türünün önlenmesinde de iş yine eğitimden geçiyor ve en büyük görev siz kıymetli öğretmenlerimize düşüyor.

Buradan ilimizde görev yapan tüm öğretmenlerimizden kadınlarımıza ve çocuklarımıza karşı şiddet başta olmak üzere, şiddetin her türüyle mücadele noktasında gereken duyarlılığı göstereceklerine olan inancımı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Gerek eğitim çalışmaları gerekse ders dışında düzenleyecekleri sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle evlatlarımızda ve velilerimizde şiddetin her türüne karşı farkındalık oluşturacak etkinlikler yapmaya davet ediyorum.

Bu vesileyle bu anlamlı günde, sizlerin şahsında tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü bir kez daha kutluyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyor; sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.’’

 

Bu haber toplam 170 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA