• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Akkoyun, Midyat’ta bir dizi temel atma törenine katıldı
21 Mart 2024 Perşembe 15:34

Vali Akkoyun, Midyat’ta bir dizi temel atma törenine katıldı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Tuncay Akkoyun, Midyat ilçesinde bir dizi temel atma törenine katıldı.

Vali Akkoyun Recep Tayyip Erdoğan Sosyal Tesisleri’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin'in ilçede kazandırdığı projelere değinerek teşekkür etti.

Akkoyun, Yunus Emre mahallesinde Recep Tayyip Erdoğan Sosyal Tesisleri temel atma töreninde yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Ülkemiz gelişiyor, ülkemiz değişiyor, devletimiz büyüyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkemiz artık huzur, barış ve kardeşlik zemini üzerine oluşturulmuş vaziyetinde. Bu huzur, barış ve kardeşlik zeminde daha fazla üretim, yatırım gerçekleşiyor, daha fazla yatırım gerçekleşiyor. Daha fazla istihdam oluşuyor. Ülkemizin ekonomisi, sanayisi, turizmi gelişiyor. Turizm birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, barışın olduğu yerde olur. Dolayısıyla bu huzur ve barış ortamı turizmin gelişmesini sağladı. Mardin’imiz özelde de Midyat'ta nasibini aldı. Bu gelişme ve kalkınma sürecinde Belediye Başkanımız bizzat yer almış oldu. Midyat’ta üretim yapan, birçok atölyesi, fabrikasıyla, istihdamın olduğu hem özellikle turizm noktasında yer aldığı bir yer. Buranın ekonomisinin temeli turizm oluşturuyor. Turizm geliştirmemiz gerekiyor, turizm gelirlerini artırmamız gerekiyor. Bunlar ancak devlet desteği, hükümet desteği eli kolu kuvvetli, çalışkan yerel yönetimlerle olur. İnşallah Midyatlılar Midyat’tı maceraya sürüklemeyecek. Midyat’ı geliştireceği, kalkındıracağız Midyat’ı daha iyi yerlere getireceğiz. Bu temeli atacağımız tesislerin en bariz örneğidir. Midyat’ta çok önemli eserler kazandırıldı. Birliğinizi, beraberliğinizi bozdurmayın, aranıza tefrika sokmak isteyenlere, bölünmesini sağlamak isteyenlere fırsat vermeyin. Her zaman huzurun yanında, devletin yanında, bayrağının yanında, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin yanında olun. Bizde sizlerin yanında olacağız inşallah” dedi.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ise, içinde bulunduğumu alan içerisinde askeri gazino olup yaptığımız girişimler sonucu Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Belediyemize hibesi olarak verilmiştir,  Bizde burayı projelendirerek Midyat halkı adına Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı iletmek için kendi adını vererek Recep Tayyip Erdoğan adını vermiş bulunmaktayız. 3 dönüme yakın, bin 800 metre kare. Yeşil alanı büyütmek sureti ile Midyat’ın çok önemli ihtiyacına cevap verecek. Restoran, emekliler lokali, gençler için kafeterya, etüt salonları bulunmaktadır. Amacımız bir yıl içerisinde bitirip, halkımıza, kadınlarımıza ve gençlerimizin hizmetine açacağız” dedi.

Midyat İlçe Müftüsü Ergun Bulunmaz’ın yaptığı dua ve kesilen kurbanların ardından temel atma töreni gerçekleşti.

Daha sonra Akçakaya mahallesinde Çocuk Parkı ve Sosyal Tesislerin temel atma töreni gerçekleşti.

Taziye evlerinin bölgemizde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Akkoyun, burada da ilçede ürettiği projeler ve kazandırdığı eserlerden dolayı Belediye Başkanı Veysi Şahin'e ve Midyat Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti.

Programa, Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, eski Mardin Milletvekili Nihat Eri, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticileri, Kamu Kurum ve Kuruluş Yöneticileri ile vatandaşlarımız katıldı.

3-069.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA