• Mardin25 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak17 °C
  • İstanbul16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vali Akkoyun Belediyenin borcunu sıfırladı! Belediyeyi 150 milyonla devretti
06 Nisan 2024 Cumartesi 11:36

Vali Akkoyun Belediyenin borcunu sıfırladı! Belediyeyi 150 milyonla devretti

Seçim sonrası Ahmet Türk ve ekibi Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni devraldı. Vali ve Belediye Başkanvekili Tuncay Akkoyun'un belediyenin borçlarını bitirdiği, belediyenin kasasında da yaklaşık 150 milyon TL bıraktığı ortaya çıktı.

31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni kazandı. Belediye Başkanı Ahmet Türk, belediye mazbatasını önceki gün almasının ardından yüzlerce kişiyle beraber İstasyon'da bulunan Mardin Büyükşehir Belediyesi yerleşkesine geçti. Ahmet Türk, belediye binasına girmesinin ardından ilk mesajını verdi ve belediyede hırsızlık ve talana göz yumanları tespit ederek, hukuki işlemleri yapacaklarını duyurdu.

Açıklamaların ardından belediyede göreve başlayan Ahmet Türk ve ekibi ziyaretleri kabul ederken, belediyenin borçlarına ilişkin bilgilere ulaşıldı.

Belediye Başkanvekili olduğu dönemde Mardin Valisi Tuncay Akkoyun'un belediyenin borçlarını bitirdiği ortaya çıktı. Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde daha önceki dönem Belediye Başkanvekili olan Mustafa Yaman döneminde bırakılan borçlar, önceki Vali Mahmut Demirtaş ve şimdiki Vali Tuncay Akkoyun döneminde bitirildi. Belediyenin piyasaya ve devlet kurumlarına borçlarının olmadığı ortaya çıktı.

Belediyenin borç olmadan devredilmesinin ardından belediye kasasında da yaklaşık 150 milyon TL paranın kaldığı ortaya çıktı. Belediyenin Mali İşler Daire Başkanlığı yetkililerinden aldığımız bilgilere göre; belediyenin borçları Mustafa Yaman sonrasında bitirilmek için yoğun çaba sarf edildi. Bu çabaların sonucunda belediyenin borcu bitirildi.

Belediye kasasında da yaklaşık olarak 150 milyon TL nakit para bırakıldı. Belediye kasasında bırakılan para ile maaş ödemeleri ve yatırımlar da yapılabilecek durumda olduğu öğrenildi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA