• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vakaların en fazla olduğu illerden biri olan Siirtte aşı seferberliği devam ediyor
10 Ağustos 2021 Salı 09:14

Vakaların en fazla olduğu illerden biri olan Siirt'te aşı seferberliği devam ediyor

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında Siirt il genelinde başlatılan aşı seferberliği devam ediyor.
Siirt Valiliği himayelerinde İl Sağlık Müdürlüğü sorumluluk ve koordinasyonunda il merkezi, ilçe, belde, köy, mezra ve yaylalarda yaşayan vatandaşların aşılarını yaptırmaları için İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan aşı timleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
 
İl merkezi ve ilçelerde devlet hastaneleri, Aile Sağlığı Merkezleri ile ilçelerde oluşturulan mobil aşı çadırlarında randevusuz hizmet veriliyor.
 
Ekipler, il, ilçe, köy ve mezralarda ev ziyaretleri yaparak vatandaşların aşıya karşı olumsuz düşüncelerini ortadan kaldırabilmek için çalışma yapıyor. Aşı olmak istemeyen ve çekincesi olan vatandaşlara aşının koruyuculuğu ve önemi hakkında bilgi veriliyor.
 
Siirt’in hedefi haritada maviyi görmek
 
Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun da sürekli vurguladığı eski normale ancak aşı ile ulaşılabileceğine dikkat çeken Vali Osman Hacıbektaşoğlu, il genelinde yaşayan tüm vatandaşları aşı olmaya davet etti.
 
Birkaç hafta içerisinde yapılan aşı kampanyası ile yüzde 50’yi geçtiklerini ve hedeflerinin yüzde 75 toplumsal bağışıklığı kazanarak, mavi renk kategorisine girmek olduğunu belirten Vali Hacıbektaşoğlu, "Aşı sırası gelen vatandaşlarımız randevu almalarına gerek kalmadan en yakın hastane, Aile sağlık Merkezleri ve mobil aşı çadırlarında aşılarını yaptırmaya bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Hacıbektaşoğlu, aşı, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak, salgınla mücadelede en etkin silah olduğunu vurguladı. (İLKHA)
Bu haber toplam 258 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA