• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uzmanlardan LGS öncesi öğrenci velilerine uyarı
02 Haziran 2023 Cuma 08:40

Uzmanlardan LGS öncesi öğrenci velilerine uyarı

Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, LGS öncesi velilere seslenerek, "kaygılı olmaktan çok hem kendiniz hem de çocuğunuz için rahatlatıcı olun." dedi.
Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, LGS öncesi velilere seslenerek, "kaygılı olmaktan çok hem kendiniz hem de çocuğunuz için rahatlatıcı olun." dedi.
 
Ekincioğlu, 4 Haziran’da yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınavı öncesi öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulundu.
 
“Sınavın her şeyin sonu olmadığını çocuklarınıza hissettirin”
 
Ekincioğlu, "Sınavın her şeyin sonu olmadığını çocuklarınıza hissettirin. Biliyoruz ki her yıl sınava hazırlanan adaylarla birlikte aileler de bu zorlu süreçten geçiyor. Sınav tek başına kaygı yaratan bir durumken, bununla beraber hazırlıklar, verilen emekler, beklentiler durumu zaman zaman daha kaygılı bir sürece çevirebiliyor. Şunu unutmamalıyız ki sınav hayatımızın merkezi değil. Sınavdaki başarı çocuğumuzun tüm hayatını, özelliklerini ölçen bir durum değil. Önemli olan çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal yönden sağlıklı, mutlu olmaları. Bu nedenle kaygılı olmaktan çok hem kendiniz hem de çocuğunuz için rahatlatıcı olun. Ona güvendiğinizi, sınavın her şeyin bir sonu olmadığını hissettirin İlerleyen yaşlarında sağlıklı, mutlu yetişkinler olmaları için kurdukları hayaller, kendileri için koydukları hedeflerle ilgili fikirlerinizi ifade edin. Fakat sizin istediklerinizi yapmaları konusunda onlara baskı kurmayın. Anne-babası olarak bu yolda onlarla birlikte yürümeye özen gösterin. Sınava hazırlanan öğrenciler de ‘ya başarısız olursam’, ‘sınav istediğim gibi geçmezse’, ‘ailemin emeklerine boşa çıkartacağım’ gibi olumsuz düşünceler duygu durumlarında da sürekli değişiklere neden olacaktır. Çocuğunuzun bu duygularını da anlayarak ona güvendiğinizi, sınavın her şeyin sonu olmadığını ona hissettirin ya da söyleyin." ifadelerini kullandı.
 
“Tek istekleri yanında olduğunuzu bilmek, desteğinizi hissetmek”
 
Sınava sayılı günler kala bu dönemde çalışma yoğunluğundan çıkarak adaylara kısa molalar verilmesinin sağlanması gerektiğini belirten Ekincioğlu, "Arkadaşlarıyla birlikte zaman geçirmesine, açık hava yürüyüşlerine, birlikte bir film izlemelerine, sınav dışında sohbet etmelerine zemin hazırlayın. Bunlar hem çocuğunuzu rahatlatacak hem de yanında olduğunuzu hissettirecektir. Çocuklarınız sizin en kıymetlileriniz. Hayatlarındaki sınavlarında, tercihlerinde onların yanında olduğunuzu bilmek, desteğinizi hissetmek tek istekleri." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA