• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uzmanlar: Evlerde yangın söndürme tüpü bulundurulmalı
30 Eylül 2022 Cuma 07:59

Uzmanlar: Evlerde yangın söndürme tüpü bulundurulmalı

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte ev yangınlarına karşı tedbirli davranılması uyarısında bulunan Adana İtfaiye Daire Başkanı Nihat Sarraf, her evde yangın söndürme tüpünün bulundurulması tavsiyesinde bulundu.
Kimi zaman dikkatsizlikten, kimi zaman bir çocuğun yakıcı bir madde ile oynamasından, kimi zaman da elektrikli ev aletleri sebebiyle evlerde yangın çıkıyor ve bu yangınlar nedeniyle mal ve can kayıpları yaşanıyor.
 
Evde çıkabilecek olası yangınlara karşı alınabilecek önlemler konusunda tavsiyelerde bulunan Adana İtfaiye Daire Başkanı Nihat Sarraf, çıkabilecek yangınlara karşı evlerde de yangın söndürme tüpü ile tedbir alınabileceğini söyledi.
 
Kış ayının yaklaşmasıyla beraber odun ve kömür sobası kullanacakların, soba yakılmadan önce mutlaka baca temizliği yapması önerisinde bulunan Sarraf, baca yangınlarının ev yangınlarına sebebiyet verdiğini vurguladı.
 
İLKHA muhabirine açıklamada bulunan Sarraf, itfaiye mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu söyledi.
 
“Elektrikli malzemeler fişe takılı bırakılıp ev terk edilmemeli”
 
Yangınların mevsimlere göre çeşitlilik gösterdiğini belirten Sarraf, “Uzun süre çalışan klimaların kablolarının ısınmasıyla kısa devre yaparak da yangınlar çıkıyor. Çamaşır makinesi, fırın, bulaşık makinelerinin, evden uzaklaşırken kesinlikle çalışır vaziyette bırakılmamasını öneriyoruz.” diye konuştu.
 
“Yangınlara karşı evlerde muhakkak yangın söndürme tüpü bulundurulmalı”
 
Çıkabilecek yangınlara karşı evlerde muhakkak yangın söndürme tüpünün bulundurulması tavsiyesinde bulunan Sarraf, “Evlerde meydana gelebilecek yangına, itfaiye olay yerine intikal edene kadar ilk müdahaleyi evde bulundurulan yangın tüpüyle yapıp yangını bir köşede sıkıştırarak büyük faciaların önlenmesi gerekmektedir. Özellikle evlerde 5’er kilogramlık yangın söndürme cihazlarının bulundurulmasını öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Ev dışında bulunulan zamanlarda doğal gaz vanalarının ve elektrikli aletlerin kapatılması gerektiğini aktaran Sarraf, yaz aylarında yaklaşık günlük 150 yangına müdahale ettiklerinin bilgisini verdi.
 
Sarraf, kazalara ve birçok kurtarma olaylarına itfaiyenin müdahalede bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:
 
“Yaz aylarında çok görülen anız yangınlarına vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. Biz görevden kaçmıyoruz ama anız yangınları içerisinde kaç bin tane canlı hayvan yanıyor. Anız yangınlarının toprağa zarar verdiği Tarım İl Müdürlüğü tarafından tespit edilmiş bir durumdur. Bunun önüne geçilmesi için tüm vatandaşlardan ve yetkililerden hassas olunması ricasında bulunuyoruz.” (İLKHA)
Bu haber toplam 215 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA