• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uzmanlar: “45-50 yaşına gelen her erkeğin mutlaka prostat kanseri muayenesi olması şarttır”
22 Mart 2024 Cuma 08:55

Uzmanlar: “45-50 yaşına gelen her erkeğin mutlaka prostat kanseri muayenesi olması şarttır”

Prostat kanseri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Üroloji Uzmanı Dr. İsrafil Ağaoğlu, 45-50 yaşından sonra erkeklerde büyümeye başlayan bir organ olan prostat kanseri, vücutta sinsice yayılabilen bir hastalığın olduğunu kaydetti.
Prostat kanseri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Üroloji Uzmanı Dr. İsrafil Ağaoğlu, 45-50 yaşından sonra erkeklerde büyümeye başlayan bir organ olan prostat kanseri, vücutta sinsice yayılabilen bir hastalığın olduğunu kaydetti.
 
Erkek üreme sisteminin parçası olan prostat dokusunda oluşan hücrelerin anormal ve kontrolsüz çoğalması sonucu ortaya çıkan kötü huylu tümörler prostat kanseri olarak tanımlanır.
 
Ülkemizde erkeklerde en sık görülen kanser türleri arasında yer alan bu hastalık hakkında önemli bilgiler aktaran Üroloji Uzmanı Dr. İsrafil Ağaoğlu, hastalığın zamanında tedavi edilmesi gerektiğini aksi takdirde kanserin sinsi bir şekilde rahatlıkla vücudun bütününe yayılabileceğinin altını çizdi.
 
"Prostat kanseri, vücutta çok sinsi ilerleyen bir hastalık türüdür"
 
Hastalık hakkında bilgi veren Ağaoğlu, "Prostat kanseri, vücutta çok sinsi ilerleyen bir hastalık türüdür. Normalde prostat 45-50 yaşından sonra erkeklerde büyümeye başlayan bir organdır. Ancak büyürken bazen adenom dokusu olarak yani kanser olmayan normal doku olarak büyür bazen de kanser olarak çok nadir olsa da. Yüzde 5 veya yüzde 10 olasılıkla kanser olarak büyür ve bu da hayatı tehdit altına alabilir. Onun için mutlaka 45-50 yaşından sonra her erkeğin üroloji doktoruna yılda bir kez en azından muayene olması lazım. Basit bir elle muayene, basit bir kan tahlili ile bu tespit edilebilir. Şüphelenildiğinde prostattan parça alınıp tanı konulabilir ve gerekli tedavi yapılabilir. Prostat kanseri, ilaç tedavisi olduğu gibi ameliyat ile de yapılabilir. Son zamanlarda teknolojinin gelişmesiyle artık robotlarla yapılıyor." dedi.
 
"Bu tür büyük ameliyatlar kolay bir şekilde olmuyor"
 
Ağaoğlu, "Bu tür büyük ameliyatlar kolay bir şekilde olmuyor. Çeşitli uzmanlık kurslarına gitmek lazım. Prostat Kanseri ameliyatını artık ileri merkezli İstanbul, Ankara, İzmir gibi yerlere sevk etmeden Mardin’de kendi hastanemizde yapabileceğimizin kanaatine vardık. Sorunsuz bir şekilde birçok operasyonlar gerçekleştirdik. Artık rahatlıkla yapabileceğimizi kanıtladık ve yapıyoruz. En son olarak da birkaç gün önce çok daha ağır vaka olan ve prostatın çevre dokularına kadar bulaşan tümörlü dokuları çıkarıp tertemiz hale getirdik. Hasta, 2 gün hastanede yattıktan sonra taburcu oldu. Mardin küçük bir memleket ama Mardin’de de bu tür ameliyatı rahatlıkla yapılabilir. Ancak biraz cesaret, biraz dikkatle yapabileceklerine inanıyorum." ifadelerini kullandı.
 
Zamanında tedavi edilmediği takdirde hastalığın ölüme kadar varabileceğini vurgulayan Ağaoğlu, "Prostat kanseri çok çok kötü bir kanser türüdür. Zamanında tedavi edilmezse, tespit edilmezse ve atlanırsa akciğer, beyin ve kemiklere sıçrayabilecek kanserdir, En nihayetinde ölümcül bir kanserdir. Onun için mutlaka 45-50 yaşından sonra her erkeğin ürolojik muayene olması şarttır." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA