• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uzmanından uzaktan eğitim için ebeveynlere tavsiyeler
24 Mart 2020 Salı 12:42

Uzmanından uzaktan eğitim için ebeveynlere tavsiyeler

Corona virüsü dolayısıyla eğitim kurumlarında alınan eğitimin uzaktan eğitimle verilecek olmasını değerlendiren Uzman Psikolojik Danışman Abdülkerim Işık, ebeveynlerin çocuklarını internet ve televizyonla çok yalnız bırakmaması gerektiğini söyledi.
Evde kalınacak sürenin ailelerin birbirleriyle güzel vakit geçirmeleri için bir fırsat olduğunu belirten Işık, bu zaman diliminin çocuklar için sıkıcı hale getirilmemesi gerektiğin vurguladı.
 
Eğitimciler kadar velilere de sorumluluk düştüğünün altını çizen Işık, "Hem televizyon üzerinden hem de internet üzerinden aktif bir uzaktan eğitim çalışması olacak. Bu yönüyle çocuklarımızın salgının olumsuz etkilerinden korunması, yayılmasını yavaşlatmak ve durdurmak anlamında başvurulan bu yöntem çocuklarımızın boş kalmadan eğitim süreçlerini de devam etmelerini sağlayan bir yaklaşımdır. Bu şekilde devam edecek yaklaşımlarda şüphesiz velilerimize, öğretmen ve eğitimcilerimize düşen önemli görevler var. Özellikle eğitimcilerimiz EBA üzerinden öğrencilerle iletişim kurmaya devam ediyor. Öğretmenler EBA üzerinden öğrencilere ödev veriyor, onların sorularını cevaplıyorlar." dedi.
 
"Çocukların ders dinlediklerine dikkat etmeliyiz"
 
EBA ve internet üzerinden dinlenecek olan derslerin okullarda olduğu gibi 40 dakikalık dersler olmadığını ifade eden Işık, "Daha rahat, daha az süreyi kapsayan 20 dakikalık dilimlerde yayınlanacak. Ama velilerimizin dikkat edeceği şey, özellikle internet ve televizyon ortamında öğrencilerimiz muhatap edelim derken bunların zararlı etkilerinden de korumanın dikkatini yaşamamız gerekiyor. Bu konuda hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Çocuklarımızın özellikle EBA'da olduklarını teyit etmemiz, ders dinlediklerine dikkat etmemiz lazımdır. Çünkü süreç içerisinde gelişen salgın pandemisiyle ilgili, gerekse virüsün içeriğiyle ilgili birçok kontrolsüz bilgi de yayılıyor." diye konuştu.
 
"Zamanın hep internet ve televizyonla geçmesi mümkün değildir"
 
Evdeki zamanın çok iyi değerlendirilmesi ve eski oyunların beraber oynanması gerektiğini dile getiren Işık, konuşmasına şöyle devam etti:
 
İnternet üzerinden çocuklarımızın görmemesi, ulaşmaması gereken birçok şey var. Bu dönem içerisinde sürekli evde kalan çocuklarımızın da buna dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü zamanın hep internet ve televizyonla geçmesi mümkün değildir. Ailelerimizin, velilerimizin sosyal etkinlikler, birlikte zaman geçirecekleri çalışmalara yer vermeleri önemli bir öneri ve tavsiye olarak bugün dikkate alınması gereken bir husustur.
"Bu fırsatı kullanalım"
 
Çocuklarla verimli bir zamanın geçirilmesi gerektiğini belirten Işık, "Çocuklarımızla daha çok iletişim kuralım, onların gelişimlerini daha detaylı inceleyip görmeye çalışalım. Ailemizle birlikte vakit geçirmenin keyfini sürelim. Çünkü bu süreç özellikle evde kalarak geçirmemiz gereken bir süreçtir. Bu sürecin özellikle çocuklar için sıkıcı hale getirilmeden daha zevkli bir zaman dilimi haline dönüşürse onların eğitimine de olumlu etki yapar. İstekliliği, motivasyonu da bozulmadan devam edecektir. Özellikle eski oyunlarımız, ebeveyn ilişkilerimizde daha sevecen yaklaşımları yeniden hatırlamamızda fayda vardır. Biraz kendimize, biraz çocuklarımıza zaman ayırmak için bu bir fırsattır, bu fırsatı kullanalım." ifadelerini kullandı.(İLKHA)
Bu haber toplam 349 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA