• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Üniversitenin üniversite olması için 100 yıl geçmeli
28 Kasım 2019 Perşembe 11:03

​'Üniversitenin üniversite olması için 100 yıl geçmeli'

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, "Üniversitenin üniversite olması için tam 100 yıl geçmesi lazımdır. Bunun sebebi ise kendi bilim adamlarını yetiştirebilmesi için bu sürece ihtiyacının olmasıdır." dedi.
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.
 
Merkez Kampüs Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Vali Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum yöneticileri, üniversite personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Durmuş, "Üniversitenin üniversite olması için tam 100 yıl geçmesi lazımdır. Bunun sebebi ise kendi bilim adamlarını yetiştirebilmesi için bu sürece ihtiyacının olmasıdır." dedi.
 
"Hükümetimizin yaptığı en güzel şey her şehre bir üniversite kurmasıdır." diyen Durmuş, "Bunu yapmasındaki en büyük sebebi üniversiteler kuruldukları şehirlerin sanayilerini ve kültürlerini geliştirsin o şehre lokomotif olsun diyedir. 2007 yılında kurulan üniversitemizin bugün güzel sanatlar ve mühendislik alanlarında yapmış olduğu başarılı çalışmalar bizi gururlandırmaktadır. Bu başarıların arkasında özveri ile çalışan akademisyenlerimizin büyük emeği vardır. Emeklerinden dolayı tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.
 
Programda bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin ise şunları söyledi: "Üniversiteler sadece mühendis yetiştirmez. Üniversiteler şehirlerin sosyal ve kültürel hayatına katkılar sağlar, bu etkinlikte bunun en güzel örneğidir. Güzel sanatlar fakültemizin çok kıymetli yöneticilerini tebrik ediyorum." (İLKHA)
 
 
 
Bu haber toplam 889 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA